Slik ender 1. divisjon 2014

Føler du deg ikke helt oppdatert før seriestart? Hvem har Hødd hentet i vinter? Hvem kommer til å overraske? Nærnett gir deg det siste innen overganger, treningskamper, hvem du skal se opp for, og mye mye mer i dette tabelltipset.

Av Bjørn Vegar Digre, Vebjørn Sørheim Bjørkås, Martin Rokstad Brøste 02/04 2014, 16:48

I år kan vi glede oss til en spennende og rekordjevn 1. divisjon. Mange lag har forsterket godt, og nivået i ligaen er høyere på lenge.

Av opprykksfavorittene til Tippeligaen, peker Tromsø seg ut som en klar ener. Bak «Gutan» er det derimot mer åpent. Vi ser ikke bort ifra at hele ti lag kan være med å kjempe om den andre direkte opprykksplassen og de fire kvalifiseringsplassene.

Her vil det bli så jevnt, at målforskjell kan bli avgjørende for hvem som får spille kvalifisering til Tippeligaen. Dette er en av grunnene til at vi har troen på at målkåte Bryne sikrer seg den siste kvalikplassen.

Klikk deg inn på hvert enkelt lag for å lese en grundig analyse av laget og begrunnelse for tabellplasseringen.

Det var en overraskende travel “deadline day” i 1. divisjon, og mange spillere byttet klubb før overgangsvinduet stengte. Spesielt i de tre nordligste klubbene var det stor aktivitet. Vegard Braaten, Bjørnar Holmvik og Ruben Kristiansen var noen av spillerne som var involvert i overganger på vinduets siste dag. 

Også i bunnen kommer det til å være jevnt. Vi tror at Bærum og Strømmen får fornyet 1. divisjonskontrakt, og at tre av de nyopprykkede lagene må ta turen ned til 2. divisjon, sammen med Ullensaker/Kisa.






Er du uenig? Legg igjen ditt tabelltips i kommentarfeltet under!