KFUM Volda klare for spill i landets gjeveste selskap

43 års ventetid er over

KFUM Volda spillerne jubler for opprykk. Foto: Håkon Bø, KFUM Volda Volleyball

KFUM Volda sikret opprykk til eliteserien etter seier i finalen av rankingturneringen mot Skjetten 2-1 i sett (25-17, 19-25, 23-21). 

Vi skal hele 43 år tilbake i tid for å finne sist KFUM Volda sitt damelag var i eliteserien, nå er de endelig tilbake på øverste nivå.

KFUM Volda spilte i helgen siste rankingturnering i Farsund, der det skulle kjempes om opprykk til eliteserien. KFUM Volda sviktet ikke og overrasket alle da de kapret en av de to opprykksplassene til neste års eliteserie.  

Tapte kun én kamp i gruppespillet

KFUM Volda møtte Tromsøstudentenes Idrettslag i første kamp lørdag morgen, der gikk de seierende ut med 2-1 i sett (25-15, 22-25, 15-8). I helgens andre kamp møtte de Bergen Studentidrettslag og vant 2-0 i sett (25-21, 25-18). I den tredje kampen sto Oslostudentenes IK - Volleyball på motsatt banehalvdel, KFUM Volda gikk også her seirende ut med 2-1 i sett (15-25, 25-23, 17-15). I gruppespillets siste og avgjørende kamp ble Sandnes Volleyballklubb for sterke for KFUM Volda, Sandnes vant 2-1 i sett (20-25, 25-20,15-12). 

Etter tapet mot Sandnes sto semifinaleplassen i fare, men takket være Sandnes sin seier mot Oslostudentenes IK - Volleyball 2-1 i sett lørdag ettermiddag, var KFUM Volda sin semifinaleplass et faktum. Sammen med KFUM Volda avanserte også Sandnes videre til den andre semifinalen i sluttspillet.  

Tøft sluttspill for KFUM Volda

I semifinalen sto allerede opprykksklare BK Tromsø på andre siden av nettet. KFUM Volda viste nok en gang styrke og vant 2-1 i sett (19-25, 25-20, 15-10), dermed kunne laget juble for finaleplass i siste rankingturnering. Nok en gang viste KFUM Volda styrke og trakk det lengste strået i finalen mot Skjetten, med nok en 2-1 seier (25-17, 19-25, 23-21).

Dermed er KFUM Volda sitt damelag klare for å konkurrere blant de beste i landet kommende sesong. 

Styreleder KFUM Volda, Rune Aarflot. Foto: Rune Aarflot

Volleyballforbundets endring åpnet muligheten for opprykk

BK Tromsø var allerede klare før opprykk før den avgjørende rankingturneringen, og noen dager før turneringsstart kom det melding om en endring før kommende sesong fra volleyballforbundet. 

– På grunn av at volleyballforbundet har gjort om på seriesystemet sitt før kommende sesong så åpnet det seg plutselig en plass for to lag til opprykk. Dette fikk vi beskjed om torsdag kveld og vi fikk egentlig ikke bekreftet at vi var blant de to lagene før under finalen på søndag. Sammen med oss var både Sandnes volleyballklubb og finalemotstander Skjetten blant opprykkslagene, Sier Rune Aarflot.

– Styret er positive til opprykket

Selv om opprykket er et faktum har KFUM Volda nå en uke på å søke om elitelinsens for neste sesong, da fristen er 15.april. Styreleder i KFUM Volda, Rune Aarflot, sier til Nærnett at styret er positive til opprykket.

– Styret er positive til opprykket, men nå må vi bruke den nærmeste dagene på å få klarlagt hva vi har av spillerstall, det er en del som er ferdige på både videregående og Høgskule der vi må diskutere veien videre. Vi både satser og håper på at vi får dette til. 

Økonomien er god nok

Vi har råd til å rykke opp, det å spille i Mizunoligaen/Eliteserien er faktisk reisemessig ikke dyrere enn å spille i førstedivisjon. Nå når volleyballforbundet har samlet de ti førstedivisjonslagene i en pulje så vil hele Norge bli representert. Det vil derfor bli lag representert fra Tromsø til Stavanger, slik er det også i eliteserien. I eliteserien får vi også flere lag nært, da vi har både lag fra Bergen og Førde. Dette vil også kanskje kunne redusere reiseutgiftene våre, sier Aarflot.

Eliteseriespill gjør klubben mer attraktiv

Det at klubben nå for første gang på 43 år har et eliteserielag på damesiden, gjør klubben mer aktuell for spillere fra andre deler av landet. Det å kombinere studier og eliteseriespill er et godt tilbud for unge håpefulle volleyballspillere. Rune Aarflot mener også at man ikke nødvendigvis trenger å flytte til de store byene for å kombinere skole og toppidrett. 

– Vi håper jo det at flere som ser nå at Volda er en aktuell klubb å spille i eliteserien for. Det går jo en del elever på Toppvolley Norge som nå er ferdig på videregående som kanskje kan se at Volda er en veldig interessant studiebygd å flytte til. Man behøver nødvendigvis ikke å flytte til de store byene for å kunne spille volleyball på høyt nivå og i tillegg kan man få utdanning på en bra skole.

Målet er å berge plassen i eliteserien

Selv om det har vært et hårete mål innad i klubben så har trener Vladislav Todorov vært klar på at laget er klare for utfordringen og mener at spillergruppen innehar elitenivå. Målet for kommende sesong vil være å berge plassen og ikke rykke direkte ned igjen. 

–Treneren vår Vlado har vært veldig klar for det og mener at den spillergruppa vi har i dag spiller på et elitenivå.

Klubben har allerede satt seg et foreløpig mål for neste sesong.

 Det må nok være å prøve og holde plassen i eliteserien, og ikke rykke ned med en gang.