Voldas kommunevåpen i ny drakt
 

8. mars kommunevåpen

Voldas Kommunevåpen har fått ny drakt i tidsskriftet Fetts nyeste utgave. ILLUSTRAJON: Gjenngitt med tillatelse fra ansvarlig redaktør i Fett. 

Kvinnedagen arrangeres i Volda og Ørsta søndag 8. mars. Årets tema handler om kvinner i lokalpolitikken og feminisme på bygda.
 

Arrangøren skriver på sin facebookside at de ønsker å ta opp spørsmål rundt hva som har skjedd med kvinneandelen i kommunestyret i Volda, hva som gjør at kvinner stadig er underrepresentert i lokalpolitikken og hva man kan gjøre for å snu denne trenden.

Rosa kommunevåpen 

I forbindelse med markeringen i Volda vil det feministiske tidsskriftet Fett ha slippfest for sitt temanummer om feminisme i by og bygd. Det spesielle med dette temanummeret er nettopp forsiden, hvor Voldas nye kommunevåpen har fått ny drakt. 

Ansvarlig redaktør i Fett, Hanne Linn Skogvang, sier at de syntes det nye kommunevåpenet til Volda er utrolig fint.

–Vi er veldig takknemlig overfor Volda kommune som gav oss tillatelse til å bruke en manipulert versjon av kommunevåpenet på forsiden, og vi håper at Voldas kommunevåpen kan symbolisere en ny giv for kvinner i distriktene.

Feminisme for alle

Skogvang forklarer at de har merket at feminisme til en viss grad har fått en negativ betydning ved å bli assosiert med det urbane. Men at kvinnesak er noe alle kvinner berøres av, uansett om de befinner seg i byen eller på bygda.

De siste årene har det vært mange saker om sentralisering og kvinneunderskuddet på bygda. Samtidig har det pågått et distriktsopprør.

– Det har vært mye oppmerksomhet rundt fødestuer, og bunadsgeriljaen ikke minst, som har vært med på å gi et mer feministisk preg på den distriktsbølgen som har vært. Vi ønsket å se nærmere på by og bygd fra et feministisk perspektiv.