Sendte ut valg-SMS til halv million nordmenn

ap valg sms

FELLESMELDING: Slik så meldingen Arbeiderpartiet sendte ut.  Foto: Toini Thanem.

Fellesmeldingen Ap sendte ut har skapt mange reaksjoner. Likevel er den ikke ulovlig.

Arbeiderpartiet sendte søndag formidag ut en SMS til 500 000 stemmeberettigede nordmenn. Meldingen oppfordrer mottakerne til å stemme på Arbeiderpartiet dersom de vil ha et regjeringsskifte.

Slik lyder meldingen:

«Hei. Stortingsvalget blir jevnt. Du avgjør om Frp og Høyre fortsetter i regjering. Vil du ha et skifte? Skole og eldre fremfor skattekutt? Stem Arbeiderpartiet!». 

Sterke reaksjoner

Meldingen har skapt massive reaksjoner, blant annet på Twitter: 

Første gangen dette skjer i norsk valgkamp

VALG-SMS: Denne meldingen tikket inn til svært mange nordmenn søndag formiddag.
Foto: Skjermdump.

Førsteamanuesis ved institutt for kommunikasjon og kultur ved Handelshøyskolen BI, Tor Bang, forteller til Nettavisen at dette er helt nytt i en norsk valgkamp.

– Ap har nok slitt med å nå frem til sine velgere, så denne SMSen er vel en oppsummering av det de ønsker at valgkampen skal dreie seg om, men som de kanskje ikke har lyktes med å få alle til å fokusere på, sier Bang til Nettavisen.

Ikke ulovlig

Selv om mange stiller spørsmål ved meldingen, er ikke denne SMSen ulovlig. Markedsføringslovens punkt om at du kan reservere deg mot reklame gjelder ikke for frivillige organisasjoner. 

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier til TV 2 at dette er en engangssak som Arbeiderpartiet gjør i de områdene av landet hvor de normalt har hatt god oppslutning.

– For de som synes dette har vært en belastning, så beklager jeg det. Men det er altså en kort melding om å minne om at det er valg og å stemme på Arbeiderpartiet, og det tror jeg folk flest kan leve med, sier Støre til TV 2.