En festkveld for kulturhuset

"- Det går alltid hett for seg på Ørsta kino!"

Etter mange måneder med oppussing er Ørsta kulturhus åpnet igjen. Og det med korpsmusikk, rød løper og lokale aktører på scenen. 

– Vi er kjempestolte av å få åpne salen, som vi har hatt stengt i litt over fire måneder. Vi har tenkt på denne dagen siden april, fortalte kulturhussjef Janne Skarstein til et fullsatt kulturhus. 

På programmet stod nummere fra Ørsta hornmusikk, Ørstakoret, Åmdalskoret "Berre damer", Ørsta kulturskule, Ørsta og Volda ballettskule, Ammar Bakkour, Jostein Mo og Stig Ulv. 

ØNSKET VELKOMMEN: Til korspsmusikk og rød løper ble publikum ønsket velkommen utenfor kulturhuset. 

Nytt slagord og plass i armkroken

Kulturhuset og kinoen har lenge vært stengt for oppussing. Åpningen av kinoen har i tillegg vært utsatt på grunn av plutselige hendelser. Når alt endelig nå er åpnet, ser kulturhus- og kinosjefen tilbake på dette med et smil. 

– Det gikk litt hett for seg. Popcornmaskina tok fyr. Det har resultert i at vi har fått et nytt slagord; Det går alltid hett for seg på Ørsta kino!, ler Skarstein. 

I den anledning kunne hun lansere en av de nye utbedringene som har skjedd i den oppgraderte kinosalen. 

– Vi har fått "loveseats", med plass til to, for de som liker å se film med noen i armkroken. Da jeg vokste opp hadde vi ikke loveseats, men vi klarte nå å sitte i armkroken til hverandre allikevel. 

STOLT DAME: Janne Skarstein har jobbet hardt for en fornying av kulturhuset. Endelig var dagen for gjenåpning kommet.

Et felles resultat

Ordfører Stein Aam var tilstede for å kaste glans over åpningsfesten. 

–  Jeg vet dette er et resultat av dugnadsarbeid og næringsdrivende som har sponset økonomisk. Det å kunne løfte i flokk er fantastisk, sa en fornøyd ordfører. 

Prosjektleder Frank Flusund takket både ordføreren og Skarstein for å ha fått lov å delta i prosjektet. 

– Vi er heldige som har hatt lokale entreprenører og arbeidskraft fra Ørsta. Jeg synes vi har hatt et meget godt samarbeid. Jeg håper kulturhuset vil gi mange innholdsrike kulturopplevelser i fremtiden. 

EN SISTE FINPUSS: Selma Flo (18) gjør seg klar i garderoben. Snart skal hun danse på den nye scenen.