Jobber mot nytt kommunenavn

arbeidet er i gang

Torsdag kveld var første møte for nemda som skal fastsette det nye kommunevåpenet, ordførerkjedet og kommunenavnet for kommunesammenslåingen mellom Volda og Hornindal. Begge ordførerne gir frie tøyler og forventer et bra resultat.

– Vi vet at det er sterke følelser tilknyttet til navn, så her er det viktig at alle blir hørt, forteller ordfører i Hornindal, Stig Olav Lødemel.

Ordførerne møttes i Hornindal rådhus sammen med totalt fem representanter fra Volda og Hornindal. Uavhengig av ordførerne skal de fem representantene innen 1. juni ha kommet frem til et navn til den nye kommunen. Lederen for nemda, Jon Tvinnerheim, var tydelig i sin plan om navneutredelsen.

– Det viktigste er at folket står bak avgjørelsen vi vil komme frem til 1. juni. Dette betyr såpass mye for befolkningen og det er viktig at de for komme med sine egne meninger.

Alle i gruppen var enige om at folket har en viktig plass når en sånn avgjørelse skal tas. Både Stig Olav Lødemel og ordfører i Volda, Jørgen Andam, sa klart i fra at arbeidsgruppen ville få frie tøyler til å utføre arbeidet. Noe av det første som ble diskutert var hvordan de skulle nå ut til folket på best mulig måte. Dette skjedde bak lukkede dører. Videre vil nemda jobbe aktivt ut mot befolkningen for til slutt å fatte en avgjørelse.