«Arena Ulstein» trenger et navn

arena-ulstein-navn

NYFØDT: Til tross for at mange allerede har tilvendt seg navnet Arena Ulstein, er det usikkert om akkurat dette blir navnet på anlegget som skal romme svømmebasseng, idrettsanlegg og bibliotek   Foto: Ingvild Aursøy Måseide (Vikebladet Vestposten)

Det er på tide å bestemme et endelig navn på det nye anlegget i Ulsteinvik som skal romme svømmehall, idrettsrom og bibliotek. 

Førstkommende onsdag er det et møte i Namnenemda i Ulstein, og flere lokale stedsnavn skal bestemmes på dette møtet,  skriver Vikebladet Vestposten.

Kultursjef i Ulstein kommune, Leif Ringstad, er én av dem som har bedt de om å finne nytt navn for flerbrukshallen i Ulsteinvik sentrum, så navnet er klart til åpningen av hallen. Så langt har «Arena Ulstein» blitt brukt da planene ble presentert, men det er uklart om dette skal brukes.

Ringstad foreslår at navnet blir bytta, og at de vender om på rekkefølgen, slik at det nye navnet blir «Ulstein Arena». Dette begrunner han med at anlegget skal komme under Ulstein i oppslagsverk som NHF o.l. Han viser også til at andre lignende anlegg som heter noe med Arena, og at stedsnavnet oftere kommer før enn etter Arena.

Selv om kultursjefen har et klart ønske, oppfordrer kommunalsjef for teknisk sektor, Anita Sundnes, namnenemda om å bruke litt tid på saken. Arena Ulstein har blitt innarbeidet på folkemunne ved at dette navnet har blitt brukt i lokalavisa.

– Det er diverre lett at slike namn blir hengande på prosjektet sjølv om ein kanskje seinare ser at andre namn kunne vore mykje betre.

Sundnes råder også til at navnet blir Ulstein Arena.

 
Hva bør det nye anlegget hete?
Ulstein Arena
Arena Ulstein
Noe annet
SurveyMaker
 
 
 
 
 
 
Bjørn Wahl

Bjørn Wahl

Les flere artikler fra Bjørn Wahl.

Journalistikkstudent ved Høgskulen i Volda 15/18.