Tor Arne Haugen hedret for forskningen sin

Tor Arne Haugen

PRISVINNER: Tor Arne Haugen mottar FoU-prisen for forskningen han har gjort ved Institutt for språk og litteratur. Foto: Bastian Lunde Hvitmyhr.

Mottar 30.000 kroner til å videreutvikle forskningen sin: – Kommer godt med, sier prisvinneren. 

Fredag formiddag ble årets pris for forskning og utvikling, FoU-prisen, delt ut av Høgskulestyret. Utdelingen markerte også den offisielle åpningen av Forskningsdagene ved Høgskulen i Volda.

Rundt 60 personer hadde møtt opp i biblioteket på Berte Kanutte-huset for å se Professor ved Institutt for språk og litteratur Tor Arne Haugen motta årets pris.

PRISVINNER: Tor Arne Haugen ble hedret av rektor Johann Roppen da han skulle motta FoU-prisen under Forskningsdagane. Foto: Bastian Lunde Hvitmyhr.

Ung professor

Høgskulestyret la vekt på at Haugen er en ung forsker som har oppnådd mye i tiden han har vært på Høgskulen.

– Haugen fikk professorkompetanse tildelt allerede som 35-åring.  Når noen blir professor før de fyller 40 år, så bruker vi på nynorsk ord som «ovensjuke» og «ovundring». Jeg tror og håper de fleste av oss bruker ovundring i dette tilfellet, sa Roppen før han overrakte diplomet til Tor Arne Haugen.

I tildeling av prisen legges det vekt på:

«Pris for godt FoU-arbeid vert tildelt personar eller miljø som har gjort ein markert innsats på FoU-område som er strategisk viktige for Høgskulen i Volda og Møreforskning Volda»

– Høgskulen i Volda er glad for at du har gitt viktige bidrag til FoU-avdelingen her ved Høgskulen, og vi håper at du også setter pris på dette, sa Roppen.

Slik ble prisvinneren hedret, med spesialkomponert musikk: 

Verdier som tema

Rektor ved Høgskulen, Johann Roppen, holdte åpningstalen, hvor han introduserte årets tema: Verdier.

– Og apropos verdier – så har årets FoU-pris en verdi på 30 000 kroner. Men den har også en verdi av en helt annen type, som kanskje er enda viktigere, sa Roppen, og presenterte årets vinner av Forsknings- og utviklingsprisen.

PRISEN: Prisen Tor Arne Haugen mottok besto av et diplom og 30 000 kroner. I tillegg er prisen en verdi i seg selv, sa rektor Johann Roppen. Foto: Bastian Lunde Hvitmyhr

Dobbelt lykke for Haugen

– Jeg har aldri hatt så mange forvirrende samtaler som da det ble offentlig at jeg skulle få denne prisen i sommer, forteller Haugen.

Offentliggjøringen av prisvinneren skjedde nemlig på samme tid som hans kone ble gravid. Den blivende faren syntes det var gjevt å hedres.

– Det ble svært mange gratulasjoner i gangene her på Berte Kanutte. Halvparten av dem gjaldt graviditeten, og halvparten gjaldt denne prisen. Mange ganger var jeg usikker på hva de gratulerte meg for, ler Haugen.

– Det hjelper i hvert fall når du vet at det uansett var noe svært hyggelig, og det er en ære å stå her i dag, sa Haugen.

FULL SAL: Rundt 60 personer hadde møtt opp for å se åpningen av Forskningsdagane i biblioteket ved Høgskulen i Volda. Foto: Bastian Lunde Hvitmyhr. 

Han avsluttet sin takketale ved å takke Høgskulen for gode forskningsvilkår og kollegaene på institutt for språk og litteratur.

– Bedre arbeidsmiljø skal du lete lenge etter, sa Haugen.

Pengepremien ønsker han å bruke i forbindelse med samlinger og konferanser nasjonalt og internasjonalt.

Hedret med eget stykke

Erik Fooladi og Geir Hjorthol æret FoU-vinneren med to egenkomponerte musikkstykker spesiallaget for anledningen.

– Det første stykket inneholder lydklipp fra forelesninger Tor Arne Haugen har holdt. Det andre er inspirert av badminton fordi vi vet at han driver med det, sier Fooladi 

MUSIKALT INNSLAG: Geir Hjorthol (t.v.) og Erik Fooladi stilte opp med musikkinnslag både før og etter prisvinneren ble annonsert. Foto: Bastian Lunde Hvitmyhr.