Gleder seg til ITS Volda

Arrangerer internasjonal undervisningskonferanse

INTERNASJONALE: Joakim Olsson og Live Zakariassen er med på å arrangere en konferanse med deltagere fra blant annet Østerike og Nederland. FOTO: Espen Roness

Denne uken arrangerer Høgskulen i Volda konferansen ITS Volda. Digitalisering i undervisning og fremtidens klasserom står i fokus for konferansen.
 

Konferansen får besøk fra studenter og forelesere fra samarbeidsskoler i Danmark, Nord-Irland, Østerrike, Finland og Nederland. Live Zakariassen og Joakim Olsson er lærerstudenter ved Høgskulen og med på å arrangere konferansen. De håper konferansen kan bidra til å inspirere flere lærerstudenter til å dra på utveksling.

– Studentene vil få kontakter og nettverk, noe som kan motivere til utveksling, forklarer Olsson.

Dette er første gang konferansen arrangeres. Zakariassen og Olsson forklarer at konferansen er inspirert av konferansen «Teachers in Europe» som arrangeres av den nederlandske skolen Katholieke Pabo Zwolle.

Fremtidens skole

Temaet for årets konferanse er digitalisering i klasserommet. Målet er å få lærerstudentene til å reflektere rundt fremtiden.

– Det er viktig at lærere har teknologisk kompetanse, utviklingen skjer raskt, sier Zakariassen.

De forteller videre at digitalisering i undervisningen er noe utdanningsdirektoratet satser målrettet mot. Høgskulen har fått støtte fra direktoratet til å arrangere konferansen.

ITS Volda får besøk av flere forelesere fra samarbeidsskolene. Disse vil prate om ulike former for digitalskoler.

– Jeg gleder meg mest til Ian Simmons forelesning om koding, forteller Olsson.

Etter forelesningene vil det bli arrangert ulike workshops. Det er rundt 60 deltagere på konferansen som går over tre dager.          

Espen Roness

Espen Roness

Les flere artikler fra Espen Roness.

Journalist for Nernett.no