LAN-party i Ulsteinvik

Arrangerer LAN-party for tiende året på rad

LAN-PARTY: Nærmere 300 skal delta på LAN-party i Ulstein Arena.(Foto: Philip Moe Haugland)

BurnOut Dataparty arrangerer UlsteinLan for tiende året på rad. Denne gang med turneringer i CS:GO og Fortnite.

Klokken 16 tirsdag gikk høstens LAN-party i Ulstein Arena av stabelen. Over 200 har samlet seg for å spille og konkurrere i populære dataspill som CS:GO, Fortnite og FIFA. 

UlsteinLAN har vært arrangert siden 2009. Chris Ruben Rise, medieansvarlig i UlsteinLan, har vært med å arrangere dette vært eneste år, også denne gang er han med.

Folk fra hele Sunnmøre

– De aller fleste som er med her er fra Søre Sunnmøre, men vi har også deltagere fra Ålesund. Her er det folk helt 10 års-alderen og opp til 40 år, men de fleste er i ungdomsårene. 

OVERSIKT: Chris Ruben Rise har er med å arrangere og har god kontroll. (Foto: Philip Moe Haugland)

– Nytt fra forrige LAN som var i februar er at vi har fått oppgradert nettverkshastigheten. Gjennom en av sponsorene våre har vi fått 10Gbit-linje, mot 5Gbit fra sist gang.

Når det inviteres til LAN-party er det selvsagt også turneringer, men ikke alle deltar på disse.

– Jeg tror nok de aller fleste er her for å spille med venner, men vi har også turnering i Fortnite og CS:GO, sier Rise.

– Har ikke sovet 

Romandus Almklov Knardal (14) fra Rovde er på UlsteinLAN for første gang. Han har ikke sovet noe siden han ankom da arrangementet startet tirsdag klokken 16.00.

– Jeg er her sammen med en kompis. Vi spiller CS:GO og Fortnite, men vi skal nok ikke delta i noen turneringer, vi er her for å ha det gøy. Til nå har jeg ikke sovet noe, målet mitt er å spille i over 60 timer.

SOVESAL: De som blir trøtt og lei av spillingen har mulighet til å legge seg nedpå. (Foto: Philip Moe Haugland)

Ikke bare gaming

– Utenom spillingen vil vi ha flere scenekonkurranser, og det er mulig å spille air soft eller dra i badeland. Vi jobber også med å få til en del andre aktiviteter, sier Rise.

– Hallen er delt opp slik at det er en skillevegg på 1/4 av hallen der det er mulig å sove. Ellers har vi åpen kiosk og selger blant annet hjemmelaget pizza.

– Til nå er det 226 som har meldt sin ankomst her i hallen. Det er påmeldt 265, så det vil nok komme en del flere, avslutter Rise.

Adrian Sæbø (16) fra Ulsteinvik er med for tredje gang.

TRIVES: Adrian Sæbø liker mange forksjellige spill. (Foto: Philip Moe Haugland)

– Det var egentlig broren min som fikk meg med denne gang. Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å delta, dette er tredje gangen min. 

– Jeg har ikke tenkt å delta i noen av turneringene, jeg spiller en del andre spill. Det går mer i League of Legends, Rocket League og Minecraft.

Til påsken har Sæbø tenkt å delta i verdens nest største LAN-party, The Gathering som arrangeres hver påske i Vikingskipet på Hamar.