Vil bli et storslått arrangement

Rune Sæbønes

BYGDEPRIDE: Rune Sæbønes ser frem til et storslått arrangement. FOTO: Kjell Arne Steinsvik/Over Bakken foto

8-12. mai arrangeres Bygdepride i Ørsta og Volda for andre gang, i regi av organisasjonen Bygdepride.

Etter fjorårets suksess med flere tusen oppmøtte i pridetoget, håper Bygdepride at det også i år vil være stor interesse rundt arrangementet. En av pådriverne for Bygdepride, Rune Sæbønes, tviler på at det vil bli like stor interesse som i fjor, men legger ikke skjul på at det også i år vil bli et storslått arrangement.

– Rent teknisk vil det bli et mye større arrangement i år. Vi har for eksempel flere store kulturbegivenheter og større konserter, forteller Sæbønes.

Som et resultat av det første pride-arrangementet i 2018, opplevde arrangørene at det ble mer akseptert å være homofil på bygda, og at flere turte å stå frem.

– Etter arrangementet våget flere ungdommer å stå frem, og det ble også tatt et initiativ til å etablere Skeiv Ungdom Volda/Ørsta, slår Sæbønes fast.

Nytt for året
I en pressemelding til Næravisa, opplyser Bygdepride at nytt for året er en utdeling av Bygdepride-prisen, der alle kan være med å nominere kandidater.

– Bygdepride-prisen går til en eller flere som har utmerket seg for å fremme skeive sine rettigheter i lokalsamfunnet. Eller som har gjort en særlig innsats for at skeive skal kjenne seg hjemme på bygda, sier leder i Bygdepride, Anbjørn Steinholm Frislid i pressemeldingen.

Av aktiviteter som vil finne sted under årets Bygdepride, kan publikum glede seg til blant annet dragshow, teater, konserter, kino og Pride på bygda.