Bendik følger Hollywood-drømmen

Bendik Mork Folkestad

TIL HOLLYWOOD: Bendik Mork Folkestad pakker med seg bassen og drar til Hollywood for å følge drømmen sin. Foto: Veronica Turnage

Bendik Mork Folkestad (23) har tidligere vært bassist i bandet «Rotlaus». Nå baner han sin egen vei, og første stopp er Hollywood.

Den unge ørstingen går under artistnavnet «Folkestad». I ti år har han holdt på med musikk i hjembygda, men nå ble Ørsta rett og slett for lite for Bendik.

I jakten på den store drømmen pakker han kofferten og flytter til Los Angeles om noen uker for å studere musikk i Hollywood.

– Et nytt liv

Selv om Bendik bare er 23 år har han lenge tenkt på å flytte til Los Angeles. I fjor kjente han på rastløsheten hjemme i Ørsta. Han ville oppleve et nytt miljø.

– Pappa har lenge sagt at jeg må søke på Musicians Institute (MI) i Hollywood, men det er ikke før i år at jeg turte å ta det steget, sier Bendik.

Den unge musikeren var i tenkeboksen i fjor sommer. Han kom fram til at en sånn mulighet var noe han ikke kunne la være å gjøre noe med. Han måtte tørre å tenke stort.

– Hvorfor USA?

FØLGER DRØMMEN: Bendik Mork Folkestad er sulten på en ny hverdag. Foto: Veronica Turnage

– I LA er det sommer og sol så å si hele tiden, og det elsker jeg. I tillegg er det godt å komme seg vekk til en helt annen kultur og et annet liv.

Likevel er ikke Hollywood helt ukjent for ørstingen. Han har nemlig en tante der som han flere ganger har besøkt. Under det siste besøket innså han at det er en hel verden der ute, som er større enn Norge og Ørsta.

 

Fant bassen

23-åringen kommer fra en musikalsk familie, og tonene ligger i blodet. Han mener selv at han alltid har reagert på musikk, mer enn det andre på hans egen alder har gjort.

– Da jeg gikk i barnehagen begynte jeg å gråte da jeg hørte Edvards Griegs Dovregubbens Hall. Det gjorde inntrykk på meg, sier Bendik.

Halve livet har ørstingen hatt fingrene på strengene. Det startet med fiolin og utviklet seg senere til gitar. Etter et musikkprosjekt på barneskolen med noen studenter, fikk han prøve bass.

Bendik forteller at han ble bitt av basillen, og etter hvert ble det bass han skulle satse på videre.

– Det gikk fort fra enkle grep til avanserte låter. Til å være 14 år, spilte jeg og hørte på litt annerledes musikk enn de andre på min egen alder. Sammen med pappa ble det mye jazz-funk, forteller Bendik.

Går solo

Etter et halvt år som bassist i Rotlaus tok 23-åringen med seg verdifulle erfaringer videre i musikk-karrieren og i livet. Bandtilværelsen ble fort seriøs og Bendik fikk kjenne på den hektiske hverdagen på godt og vondt.

BITT AV BAS(S)ILLEN: Folkestad har alltid vært glad i musikken. Bass prøvde han for første gang på et skoleprosjekt. Foto: Veronica Turnage. 

– Å være en del av et profesjonelt band handler om mer enn bare musikken. Du må håndtere mye reising og tåle trynet på folk. Det handler om å finne en balanse, sier han.

I romjula i fjor fikk Bendik plutselig en ide om å gi ut egen sang. Plutselig hadde han kjøpt en synthesizer til fire tusen og begynte å leke seg med funky-pop.

Debutsangen heter «We could be» og handler om et vennskap som kan utvikle seg til noe mer. Selv beskriver han sangen sin som «litt cheesy».

– «Gønne på»

Bendik vender nesa vest i slutten av måneden. Han tror det nye livet blir bra og forteller at han har jobba intenst med å få det til.

– Det er jo mange om beinet. Hva skal du gjøre for å lykkes?

– Jeg kan jo begynne med å være meg selv. Jeg vil være litt original og ikke bli så påvirka av alle andre.

Planen framover er å bli en flinkere musiker og kanskje få mulighet til å leve av musikken. En uredd Bendik forteller at han uansett ikke kommer tomhendt hjem.

– Nå skal jeg gå «all in» og «gønne på». Det blir en opplevelse uansett, også må jeg bare finne min vei i det, sier han.