Ny videregående skole i Ørsta

Det blir ny videregående skole i Ørsta

Skisse: Grovskisse av hvordan den nye skolen kan se ut, utarbeidet av de danske arkitektene i Europan. Illustrasjon: Tegnestuen Felt

– Byggestart i 2019 – om alt går på skinner

– Det er ingen vits i å ruste opp den gamle videregående skolen i Ørsta, derfor går vi for nybygg, forteller bygge- og vedlikeholdssjef i Møre og Romsdal fylkeskommune, Per-Olaf Brækkan til Møre-Nytt.

Bygge- og vedlikeholdssjef i Møre og Romsdal fylkeskommune, Per-Olaf Brækkan Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune

Verst i fylket

Dagens videregående skole er i så dårlig stand, at å ruste den opp vil bli dyrere enn å bygge en ny. 

– Jeg har en plansje på veggen som viser tilstanden til Ørsta videregående. Tre av fire bygg lyser rødt, det er verst i fylket, forteller Brækkan til avisa.

Tett knyttet til kulturhuset

Brækkan forteller videre til avisa at fylkeskommunen ser for seg at den nye skolen skal knyttes tett opp mot kulturhuset. Dette vil også gjøre nybygget billigere, fra 400 til 300 millioner kroner.

– Vi tenker at kinosalen kan brukes som auditorium, og samtidig ha sambruk med kafé/kantine og en videre utvikling av biblioteket. 

De ser også for seg en videre utvikling av kulturhuset, med blant annet en ekstra kinosal.

– Om alt går på skinner, blir det byggestart tidligst opp mot jul i 2019, men det sier jeg med forbehold om mulige endringer underveis, sier Brækkan.

Fornøyd ordfører

Ordfører Stein Aam i Ørsta forteller til Møre-Nytt at han er kjempeglad for at alt ser ut til å være i boks.

– Dette er kanonbra. Det er et historisk gjennombrudd som betyr mye, ikke bare for ørstinger. Jeg har fått tilbakemeldinger fra folk blant annet i Vanylven, som sier at å sende sekstenåringene sine til Ålesund stikker mye dypere enn å sende dem til Ørsta. Det er kortere vei hjem fra Ørsta, så vi trenger skikkelige skoler i distriktene også.

Nærnett

Les flere artikler fra Nærnett.