Flytende bibliotek besøkte Vartdal

Bibliotekbåten Epos

BIBLIOTEKBÅT: Tirsdag besøkte bibliotekbåten Epos Vartdal FOTO: Bendik Hansen

– Kultur skal ikke bare være en unntakstilstand når barn besøker byen. Tirsdag besøkte bibliotekbåten ”Epos” Vartdal. Om bord var bøker, og forfatter Camilla Kuhn.
 

”Nei!” roper barna i kor når forfatter Camilla Kuhn lar de svare på spørsmål om ormen Gorm. Gjennom en omtrent 20 minutter lang fortellerstund fikk rundt 30 barn bli med inn i Kuhns barnebokunivers, og bli bedre kjent med ormen Gorm. En orm som i følge forfatteren egentlig bare prøver å være snill, men som møter på problemer underveis.

– For de minste så er den nok akkurat sånn det står, mens den handler mer om følelser og moral for de litt større, forteller Kuhn. Hun syns det er viktig at tilbud som Epos finnes, og at flere barn på den måten får kulturtilbud dit de bor.

– Jeg syns det er et fantastisk konsept. Det er kjempeviktig at barn har tilgang til kultur der de bor og lever, at det ikke bare skal være en unntakstilstand når de er i byen eller på tur.

Camilla Kuhn
VIKTIG DEL AV LIVET: Camilla Kuhn mener kultur er en viktig del av barns liv. FOTO: Bendik Hansen

Kuhn har selv illustrert tegningene i boken, og deler av foredraget er satt av til å fortelle barna hvordan en bok blir til. På dramatisk vis lar hun barna få innpass i en krevende forfatterhverdag, hvor idéer skal til, utformes og senere bli til fullverdige bøker.

Forfatter Camilla Kuhn er med ombord på båten mellom 1. og 5. Oktober med barneboken ”Gorm er en snill orm”. Hun syns bibliotekbåten er et bra tiltak.

– Kultur er en viktig del av livet, for alle mennesker. Også for barn som bor i distriktsnorge.

Følelsen av å holde en bok

Allerede 20 minutter før båten la til kai i Vartdal stod mange spente barnehage- og skolebarn klare på kaia, spente på å besøke det flytende biblioteket

Strekkode-scanneren piper i ett sett, mens håpefulle barn står og ser bøkene bli pakket i tursekken som en av barnehagetantene skal bære. Prinsessebøker, actionbøker og eventyr pakkes ned. Bak skranken står bibliotekar One Marthe Vik.

Hun forteller at det er god oppslutning om bokbåten, og at de på forrige stopp hadde 80-90 personer om bord.

Underholdning på bibliotekbåten Epos
UNDERHOLDNING: De fremmøtte barna fikk tirsdag bli med inn i Kuhns barnebokunivers, og bli bedre kjent med ormen Gorm. FOTO: Bendik Hansen 

– Barn syns gjerne det er veldig spennende med båten i seg selv, tror jeg. De vil gjerne se på alt som er i hyllene, også er de veldig glad for kulturtilbudet.

Bibliotekbåten Epos seiler i Møre og Romsdal frem til 5. oktober, før den vender tilbake til fylket 15. oktober igjen. Totalt har båten 55 stoppesteder på det som er tur nummer 105 i Møre og Romsdal.