Boliglånet ditt kan bli dyrere

Boliglånsrenta skal opp

RENTA ØKES: Boliglånet ditt kan bli dyrere. ILLUSTRASJON: Hanna Thevik

I en pressemelding sendt ut fra SpareBank 1 SMN tirsdag kommer det frem at de kommer til å øke boliglånsrenta. Det kan påvirke innbyggerne på Søre Sunnmøre også.

Det er flere faktorer som påvirker bankens beslutning om å øke renta. Torsdag 21. mars satte Norges Bank opp styringsrenta, og det påvirker råvarekostnaden på penger som bankene låner inn for så å låne ut til kundene.

På bakgrunn av det kommer boliglånet til å økes med inntil 0,25 prosentpoeng.  Laveste boliglånsrente blir 2,40 prosent på førstehjemslån til LO-medlemmer under 34 år. 

Cecilie Myrstad, leder for kommunikasjon og samfunnsansvar i Sparkebanken Møre, sier på telefon at de ikke kan kommentere fremtidig prising på grunn av konkurransemessig hensyn. 

Administrerende direktør ved SpareBank 1 Søre Sunnmøre, Stig Olav Brautaset uttaler seg slik:

– Vi har ikke tatt en endelig beslutning på dette enda, men det er ganske sannsynlig at vi kommer til å treffe samme beslutning som Sparebank 1 SMN. Det er jo et resultat av at kostnadene på penger har gått opp. Erfaringsmessig justerer bankene boliglånsrenta i takt med den økte kostnaden på penger og Norges Bank sine justeringer.

Alle kunder som får renteendring, vil i neste uke få informasjon i nettbanken eller via ordinær post om hvordan dette påvirker deres lån. For eksisterende kunder vil renteendringen tre i kraft fra 15. mai.