Arbeidet i Botnavegen holder frem

Botnavegen-arbeidet

VEDTATT: Formannskapet vedtok å sende forslaget slik det var videre til kommunestyret. Foto: Mathias Karlsen Bratli / Arkivfoto.

Om Botnasanden skal bli en ressurs for Voldasamfunnet, må ikke arbeidet i Botnavegen stoppe opp, mener Formannskapet. 

Tirsdag 13. mars var det formannskapsmøte på Volda Rådhus. En av sakene som ble tatt opp var om utbedringen av Botnavegen skulle redusere eller fortsette sitt prosjektomfang.

Uforutsette utgifter
 

Det er funnet store forurensningmasse og naturmur under utbedringen av veien. Dette har ført til en ekstrautgift på 1,2 millioner kroner. Ifølge Volda formannskaps saksdokument  bes nå kommunen om å spytte inn tre millioner ekstra i prosjektet. Det er  denne prisøkningen som er bakgrunnen for at det nå vurderes om utbedringen skal fortsette.

 

Les også: Botnavegen kan måtte vente til neste år

 

Bedring av Botnastrand


Formannskapet, og da særlig SVs Gunnar Strøm, mente at beslutningen om å få sanitæranlegg på Botnasand sto og falt på avgjørelsen om utbedringen av Botnavegen fikk holde frem eller ikke. 

Strøm mente det ville være feil å stoppe prosjektet på dette tidspunktet, fordi det kan føre til at det gode friluftstilbudet man ønsker å få til innerst ved Rotevatnet vil bli vanskelig. Det ble også diskutert å lage en mer funksjonabel parkeringsplass ved stranden.

I grus og dus
 

Ifølge saksdokumentet til formannskapet er det fortsatt arbeider som kan trekkes ut av kontrakten. Bygging av grøft til sanitærhus ved Botnasanden er et av alternativene.

Formannskapet vedtok derimot å sende forslaget slik det var videre til kommunestyret, men med unntak av asfaltering fra Nymark til Botnasand. Der skal det heller legges grus. 

Kommunestyre vil ta opp saken på kommunestyremøte 22. mars.