Endelig oppløftende opplagstall 

bra opplagstall for 2016

Illustrasjonsfoto: Aina Ebube

Mediebedriftenes landsforening gleder med de beste opplagstallene på lang tid. 

I dag ble Mediebedriftene sine lesertall, opplagstall, mediehustall og annonsetall for 2016 presentert. Helge Holbekk Hansen, som presenterer tallene, uttalte i pressekonferansen om temaet at han hadde holdt på med dette mange år, men at det var lenge siden han hadde sett såpass opplagsfremgang. Av 228 aviser hadde 92, altså 40 %, opplagsfremgang. Det som var spesielt med 2016 var at papiropplaget sank med 7.8 %, mens digitalopplaget økte med 8.6 %.

En av de avisene som har nytt godt av dette er lokalavisa Vikebladet Vestposten som dekker Ulstein og Hareid. Avisa har begynt med betalingslesing på nett, noe som har økt antall abonemeter.

–  Vi har flere lesere på nett. Vi har derfor begynt med betalingslesing, og det har lønt seg siden vi har fått flere abonomenter. Opplagstallene i år har vært ganske stabile, men papir har gått litt ned, forteller Vikebladet. ​

Møre-Nytt og Vestlandsnytt er fortsatt de avisene på Søre med størst opplag. Tallene er henta fra Mediebedriftenes landsforening.