– Bråket i styret har ikke påvirket laget 

FORBEREDELSER: Hødd har kommet godt i gang med forberedelsene til årets sesong. FOTO: Espen Langeveld 

Den nyansatte treneren Sander Håskjold Nyland avviser at bråket i Hødd-styret har hatt noe å si for laget.

Hødd har kommet godt i gang med forberedelsene til årets sesong i Post-Nord ligaen. Laget fra Ulsteinvik klarte akkurat ikke å rykke opp forrige sesong, men Nyland forteller at opprykk nødvendigvis ikke er hovedmål denne sesongen.

- Vi har ikke satt noe målsetting om å rykke opp, men hvis vi gjør det så gjør vi det fordi vi er et bedre produkt og en bedre utgave som lag.

r
Nyansatt hovedtrener Sander Håskjold Nyland. FOTO: Espen Langeveld

Bråk i administrasjonen

Under det det årlige møtet 5. mars, hvor Nærnett var til stede, haglet det kommentarer som dreide seg om tilliten til styreleder Ivar Morten Normark. Sparebank 1 Søre Sunnmøre truet også med å nekte en sponsoravtale hvis det skulle bli styreutskiftninger. Under årsmøtet tirsdag 12. mars vant Normark med 51 stemmer over motkandidat Bård Dalen som styreleder for IL Hødd.  Til tross for at Nordmarks tillit har blitt satt på prøve, og flere har trukket seg i administrasjonen, mener Nyland at det ikke har hatt noe å si for laget.

- Jeg tror ikke det påvirket laget i det hele tatt, vi er en profesjonell spillergruppe som yter godt hver dag og har fokus på fotballen, så det har gått veldig fint.

Optimistiske supportere

Richard Hasund og Oscar Sylte er optimistiske foran årets sesong, og tror at Hødd kan være med i toppen.  Richard tror blåtrøyene hvertfall vil være blant topp fire,  og mener at det var mentaliteten det sto på forrige sesong. Kompis Oscar er mer optimistisk foran årets sesong kontra i fjor.

– Jeg har mer tro på opprykk i år enn i fjor, så får vi bare håpe at de klarer å holde nivået oppe hele sesongen.

Han mener forsvaret fungerte greit i fjor, og tror det var lenger frem i banen at Hødd slet. Da er det gledelig for fansen at en gammel kjenning er tilbake.

Richard Hasund og Oscar Sylte gleder seg til sesongstart. FOTO: Espen Langeveld

Robin Shroot blir viktig

Engelskmannen Robin Shroot har returnert til Hødd etter opphold i blant annet Sogndal og Viking. Shroot har bøttet inn mål for Hødd i sine to tidligere opphold i klubben, og står totalt med 49 mål for blåtrøyene, og det er ingen tvil om at Shroot blir en viktig brikke.

– Robin har hatt et lite inngrep i januar, og er tilbake i fotballaktivitet. Han trenger litt tid å få trent godt å få satt sammen nok fotballtreninger før han blir aktuell for kamp, men han ser bra ut. Han er en spilller vi gleder oss over å ha tilbake i Hødd, forteller trener Nyland.

Shroot er også en favoritt blant de lokale supporterne på Høddvoll, og de tror fortsatt at engelskmannen har flere mål i seg.

– Shroot blir veldig viktig for laget denne sesongen, og jeg regner med han scorer en del mål, sier Richard optimistisk og spår 15 mål på den 30 år gamle spissen, mens kompis Oscar spår hele 22 mål.

Robin Shroot er tilbake i Hødd. FOTO: fra arkiv.

– Det var mye positivt rundt Hødd når han var her sist, og jeg tror det er veldig bra for spillergruppen at han er tilbake, legger Oscar til.

Fersk trener

Lørdag 16. mars kom Hødd med pressemeldingen om at Sander Håskjold Nyland er Hødds nye hovedtrener for 2019-sesongen. Nyland overtok jobben som hovedtrener etter Sindre Eids avgang, og har nå fått jobben permanent. Første seriekamp i PostNord-ligaen er 14. april borte mot Fredrikstad.


 

Ferdigspilt

25.01.19 Herd - Hødd 2-4

01.02.19 Hødd - Spjelkavik 2-3

09.02.19 Molde 2 - Hødd 1-3

16.02.19 Hødd - Spjelkavik 3-1

24.01.19 Kristiansund - Hødd 0-0

03.03.19 FC Urozhay - Hødd 1-0

09.03.19 Hødd - Brattvåg 3-0

17.03.19 Aalesund - Hødd 2-1

 

Kommende

23.03.19 Hødd-Stjørdalsblink

06.04.19 Hødd-Florø