– Håper Volda er klar for mer 

Foto: Michelle Kleveland

Kajander på Bygdesus. Foto: Michelle Kleveland 

I helgen ble musikkfestivalen Bygdesus arrangert for første gang i Volda. Arrangør Kristina Juul Jørgensen er godt fornøyd med oppmøtet. 

– I år fikk vi vist fram konseptet, og jeg synes det er utrolig viktig å vise fram ny musikk. I tillegg er jeg godt fornøyd med sjangerspredningen og at vi fikk gitt et såpass godt og variert musikktilbud, sier Jørgensen til Nærnett. 

Lokale innslag 

Festivalen startet med bandkonkurranse på torsdag, der vinnerne får spille under Veka i Volda i 2018. 

– Bandfinalen på torsdag var helt fantastisk! Vi hadde valgt ut fire finalister basert på en-to demolåter fra hver artist. Oslobaserte Behaire gikk av med seieren og får spille under Veka. 

Fredag var det konserter med norske, lovende artister. 

– Fredag var for min del min favorittdag. Hajk, Kajander og Izabell imponerte stort – og for noen hyggelige folk! Kristian Haugen og Mute the Machinery var våre lokale innslag denne dagen. 

– Jeg følte at vi fikk en fin oppbygning den kvelden med tanke på sjangre og stemningsnivå. 

Utsolgt lørdag 

Jørgensen forteller at Rokken har en kapasitet på 550 personer, og at festivalen ble utsolgt i løpet av lørdagen, da det var klubblørdag med lokale DJer. 

– Det var godt besøk både torsdag og fredag, men vi hadde selvfølgelig håpet på at det skulle bli utsolgt disse dagene også, sier Jørgensen. 

– Basert på tilbakemeldingene vi har fått fra gjester og artister tror jeg absolutt at vi har marked også neste år. Vi beviste at idéen vår var god, vil jeg påstå, og jeg håper Volda er klar for mer.