"The First Lady" og den tidligere teatersjefen kommer til Næringskonferansen Søre Sunnmøre

Cecilia Brækhus og Bjarte Hjelmeland gjester Ørsta kulturhus

CELEBERT SELSKAP: Bjarte Hjelmeland og Cecilia Brekhus snakker til næringstoppene på Sunnmøre. FOTO: Skjermdump fra Facebook

Cecilia Brækhus og Bjarte Hjelmeland er to av foredragsholderne under Næringskonferansen Søre Sunnmøre torsdag 11. april.

Ørsta kulturhus er for syvende gang vertskap for Næringskonferansen Søre Sunnmøre. Konferansen holdes i regi av Ørsta Næringskontor, og har som mål å skape et attraktivt og godt samlingssted for næringslivet i regionen. Dette gjøres hvert år for å bidra til vekst, nettverksbygging og tettere samarbeid mellom de ulike bransjene på Sunnmøre. 

– De siste tre årene har vi vært fullbooket. Vi har 250 påmeldte til konferansen, hovedsakelig fra Ørsta og Volda-området, men også enkelte fra Stryn og Ålesund, forteller konferanseansvarlig, Odd Magne Vinjevoll.

Tradisjon tro er det ordfører i Ørsta, Stein Aam og adm. dir. i Sparebanken Søre Sunnmøre, Stig Brautaset som står for åpningen av konferansen. Restaurant og Matfag ved Ørsta vidaregåande skule vil også i år, ha ansvaret for lunsjserveringen.

–Gøy med "krasj" mellom bransjene

Arrangementet inneholder ikke bare foredrag og seminar fra næringslivstopper. Skuespiller og tidligere teatersjef, Bjarte Hjelmeland, er konferansier. I tillegg kommer humorist Jan Paul Brekke og proffbokser Cecilia Brækhus. Å ha et variert innhold har vært viktig for Ørsta Næringskontor siden de startet opp konferansen i 2012.  

Odd Magne Vinjevoll ønsker å knyte næringslivet på ytre, tettere sammen med Volda og Ørsta.
FOTO: Ørsta Næringskontor

– Vi ønsker ikke å ha et bestemt tema for konferansen. Vi ønsker en møteplass for næringslivet som tilbyr bredde. Hadde vi hatt et fastsatt tema, så ville det begrenset deltagelsen. Det er gøy når man skaper et "krasj" mellom bransjene, der vidt forskjellige personer treffes og nytenkning oppstår, sier Vinjevoll.  

Arrangementet har også foredrag fra blant annet Richard Grov, femte generasjons hotelldirektør for Hotell Alexandra i Loen, Grunder Isabelle Ringens, som står bak TENK, et tech-nettverk for kvinner, sjefsøkonom i NHO, Øystein Dørum, daglig leder i Norhus, Einar Holsvik og Kjell Nordstrøm, som omtales som en av de ti beste foredragsholderne i verden.      

Kobler idrett og næringsliv 

Hvert år har Næringskonferansen besøk av en toppidrettsutøver som driver egen næringsvirksomhet. I fjor hadde de besøk av roer og olympisk mester, Olaf Tufte, som fortalte om idrettskarrieren og klesmerket Tufte Wear. 

–  I år har vi besøk av Cecilia Brækhus. Hun driver med verdens mest kommersielle idrett, boksing, og passer godt til en slik konferanse. Idrett og næringsliv har mange fellestrekk, blant annet målsetting og gjennomføringskraft, poengterer Vinjevoll. 

Fokus på lokal industri

Vinjevoll kan fortelle at Næringskonferansen i utgangspunktet startet opp for å gjøre handelsstanden på ytre, bedre kjent med næringslivet i Volda og Ørsta-området.

– Ytre har hovedsakelig vært kjent for fiske, båt og oljeindustri. I Volda og Ørsta har stålindustri og plast stått sterkt. Målet for sju år siden, var å bringe disse næringene tettere sammen og få mer fokus på industrien her i området. Vi mener dette kan være med på å styrke og utvikle næringslivet på søre Sunnmøre, sier Vinjevoll.