Cirkus Cirkör - tilbake til Fosnavåg

Pressefoto: Maryam Barari

Verdenskjente Cirkus Cirkör kommer til Fosnavåg konserthus torsdag 28. mars.
 

Cirkus Cirkör er en verdenskjent sirkusgruppe fra Sverige. Med forestillinger som balanserer sang, dans, akrobatikk og til og med henging etter håret, utfordrer troppen tradisjonelle strukturer. Nå inntar de scenen med sin nyeste produksjon, Epifónima, på Fosnavåg konserthus. 

KROPPSLIG KONTROLL: Ensemblet bruker blant annet kroppen til å bryte opp med tradisjonelle strukturer. Pressefoto: Maryam Barari

Epifónima er en forestilling der regisøren, Tilde Björfor, har funnet inspirasjon i kvinners stemmer, anstrengelser og måte å skape seg på. Det er syv kvinnelige sirkusartister, alle fra forskjellige land, som sammen skal bryte opp de tradisjonelle hierarkiene vi finner i samfunnet. 

- Mindre enn 100 år har gått siden kvinner i Sverige fikk stemmerett. Faktisk er det i våre ensemble kvinner som fortsatt ikke har stemmerett i sine hjemland. Takket være århundrer med kamp, ​​er det nå mulig for oss å bringe denne produksjonen til livs med et hovedsakelig kreativt lag, forteller Tilde Björfors om forestillingen på Cirkus Cirkörs nettside. 

PÅ TVERS AV LANDEGRENSER: Syv kvinner fra forskjellige land utgjør ensemblet​​​​​​ Pressefoto: Maryam Barari

Musikken er komponert av Rebekka Karijord fra Norge. Hun har laget en sammensetning bygd på rytmer og kvinners stemmer, samlet fra hele verden. 

Dette er tredje gangen Cirkus Cirkör er i Fosnavåg.
 

BALANSE: Sirkusartistene balanserer sang, dans og akrobatikk i forestillingen
​​​Pressefoto: Maryam Barari