19-åring var med for tredje gang i birken

Deltok i birken for tredje gang

FORNØYD: 19-åringen fra Engesetdalen var fornøyd med egen innsats under helgens Birkebeinerrenn.                           Foto: Erling Rognhaugen

Ingbjørn Aasen dro fra Sunnmøre til Lillehammer for å gå Birkebeinerrennet for tredje gang. 

På lørdag deltok 8 133 nordmenn i Birkebeinerrennet. 19 år gamle Ingbjørn Aasen var en av de som deltok i det tradisjonsrike skirennet.

Det 54 kilometer lange skirennet er et av de mest tradisjonsrike løpene for skientusiaster. Martin Johnsrud Sundby gikk inn til en soleklar seier i den 79. utgaven av Birkebeinerrennet.

Deltok i birken for tredje gang

Gutten fra Engesetdalen i Skodje går til daglig på Høgskulen i Volda. Dette var hans tredje deltakelse i Birkebeinerrennet, og hans beste renn hittil ifølge han selv.

– Jeg var i bedre form i år enn i de to foregående årene. I år gikk jeg på fem timer og ti minutter. Det var ikke noen personlig rekord, men jeg er fornøyd med tiden. Det var dårligere føre i år enn i 2015, da jeg satte min personlige bestetid.

Aasen kom på 395. plass av 461 deltagere i aldersgruppen 20 – 24 år.  

– Jeg er veldig fornøyd med egen innsats i år. Hadde føre vært det samme som i 2015 så hadde jeg nok satt ny bestetid for meg selv.

Klubbløs

Aasen trener opp mot 12 timer i uka, han liker å variere treningene sine.

– Det blir mye kondisjonstrening. Jeg løper i skogen, går på ski og står litt på skøyter. Variasjon er viktig. På sommeren går jeg på rulleski og sykler.

19-åringen har aldri vært del av en skiklubb. Men det har ikke stoppet han fra å delta i renn.

– Jeg har gått på ski siden jeg var liten, men jeg meldte meg aldri inn i noen skiklubb. Alle renn jeg har deltatt på har jeg meldt meg på selv.