Turistene skal fristes til Volda

Destinasjon Volda

VOLDA: Kulturbygda skal vises fra sin beste side.    
FOTO: Åge Andre Breivik

Volda kommune har trukket seg ut av Destinasjon Ålesund og Sunnmøre. Nå skal steiner snus før Volda gjenoppbygges som turistdestinasjon. 

Prosjektet har fått navnet Destinasjon Volda. Daglig leder i Volda Næringsforum, Stefan Halck, er prosjektleder, og målet hans er å utnytte at reiseliv har blitt et utvidet begrep.

- Volda er tradisjonelt ikke veldig kjent for reiseliv, det er det andre rundt oss som er. Vi ser likevel at det er potensiale, blant annet kan det store kulturtilbudet sette Volda på kartet. Reiseliv er jo ikke bare de som kommer med fly, det kan også gjelde en familie som kommer fra Ulsteinvik på lørdagsbesøk. Det første vi må gjøre er å kartlegge aktørene som finnes i området, å se om det er muligheter her, sier Halck.

GJENOPPBYGGING: Prosjektleder Stefan Falck. FOTO: www.voldaforum.no
GJENOPPBYGGING: Prosjektleder Stefan Halck.
FOTO: www.voldaforum.no

- Det viktigste er totalopplevelsen. Det finnes enkelte aktører som kan levere tjenester som transport, mat og overnatting. En destinasjon er en samling av disse tjenesteleverandørene som skaper en totalopplevelse, fortsetter han.

Prosjektlederen trekker fram et besøk på Kometland som eksempel på en aktuell aktivitet å tilby tilreisende. Kontaktperson for astronomisenteret, Knut Aarseth, er positiv.
- Vi har forskjellige aktiviteter, avhengig av om det er på dag- eller kveldstid. Turistene er velkommen, sier han.  

Halck er tydelig på at Volda ikke skal ha et eget destinasjonsselskap, de skal etter hvert finne ut hvem de vil samarbeide med. Alternativene er å slå seg sammen med Visit Nordfjord eller gå tilbake til Ålesund og Sunnmøre. De har fått pengene som vanligvis går til Destinasjon Ålesund og Sunnmøre for å se på ulike muligheter.
- Det er i første omgang et kartleggingsprogram. De har gitt en bestilling, og vi må rapportere arbeidet vi gjør. Først når det er gjort blir det avgjort hva dette skal bli.

KULTUR: Konserter kan lokke studenter til Volda.
FOTO: Morten Asbjørnsen

Det var av økonomiske årsaker at kommunen meldte seg ut av samarbeidet på Sunnmøre. Man ønsket å bruke pengene andre steder, men nå har man altså bestemt seg for å prøve på nytt.

- Det er viktig at vi i Volda finner ut hva vi kan tilby før vi går inn i et nytt samarbeid. Vi må få aktører som Kometland og andre til å innse at de er en aktør, samle dem, og lage samlede produkter ut ifra hva disse aktørene kan tilby, avslutter Halck bestemt.