Lokalavisene: slik ender opprykkskampen

Dette tror lokalavisene

Nærnett er den eneste av lokalavisene som mener Hødd kan holde på andreplassen sin ut sesongen. Foto: Ole Christian Nymoen

Fotballsesongen nærmer seg slutten og kampen for opprykk spisser seg til. I 2. divisjon avdeling 2 er Hødd for alvor med i kampen. 

Fotballsesongen nærmer seg et nervepirrende klimaks. I 2. divisjon avdeling 2, kjemper fire lag om retten til å spille i neste sesongs 1. divisjon. 

Nærnett har sjekket med lokalavisene fra de fire lagene som kjemper om opprykk og hørt hva de tror utfallet blir. Dagsavisen og Dalane tidende er de avisene Nærnett har hørt med. I tillegg har vi i Nærnett kommet med vår spådom. 

Førsteplassen i avdelingen sikrer direkte opprykk til 1. divisjon. Andreplassen må ut i kvalifisering mot andreplassen fra den andre avdelingen i 2. divisjon. Nå er det Fredrikstad som innehar den plassen. 

Hødd har prestert bra i år og ligger foreløpig på andreplass, to poeng foran Egersund og KFUM. Laget fra Ulsteinvik startet sesongen bra og ledet lenge avdelingen. En trøblete høstsesong fører til at de nå må kjempe om kvalifiseringsplassen i avdelingen.

LES OGSÅ: Tre generasjoner Hødd

Slik ser tabellen ut: 

1. Skeid Fotball 47 poeng

2. Hødd 42 poeng

3. Egersunds 40 poeng

4. KFUM Oslo 40 poeng

5. Bryne 37 poeng

6. Arendal 36 poeng

7. Kjelsås 32 poeng

8. Brattvåg 32 poeng

9. Nardo 27 poeng

10. Vålerenga 2 25 poeng

11. Stjørdals-Blink 25 poeng

12. Fløy-Flekkerøy 24 poeng

13. Vidar 24 poeng

14. Vard Haugesund 12 poeng

Dette tror lokalavisene

Til tross for Hødds forsprang til Egersund og KFUM Oslo, er det få av avisene som har Ulsteinvik-laget som en av de to øverste lagene. Det eneste alle avisene er enige om er Skeid. 

– Skeid rykker opp. Tom Nordlie sier dette er som da han trente Start i 2005. Denne gangen skal det ikke glippe, forteller Reidar Sollie, sportsredaktør i Dagsavisen. 

Den konklusjonen støtter både Nærnett og Dalane Tidende. Skeid trenger kun fire poeng de siste tre kampene, for å sikre opprykket. 

– Tom Nordlie sitt mannskap klarer å rykke opp. Det er jeg sikker på. Selv om Hødd skulle vinne resten av sine kamper, hevder Gunnar Kvassheim, redaktør fra Dalane tidende. 

Ikke troen på Hødd

Hverken Dagsavisen eller Dalane tidende mener Hødd kommer til å holde seg på andreplassen sin. Begge avisene har Egersund på andreplass. 

– Jeg tror det blir for tøft for Hødd. De har to bortekamper. Jeg tror de får trøbbel i én av dem. KFUM og Egersund møtes i en ren finale i siste serierunde. Der vinner Egersund og sikrer seg andreplassen, sier Sollie i Dagsavisen. 

Morten Asbjørnsen, sportsjournalist i Nærnett, har derimot troa på at Hødd skal klare å beholde andreplassen. Han mener KFUM har det tøffeste kampprogrammet. Spesielt hjemmekampene mot Bryne og Egersund kan bli tøffe for laget fra Oslo. 

– Ikke nok med kamper mot Bryne og Egersund. KFUM møter også et Vålerenga 2 lag som kjemper for å holde plassen. De kan hente ned A-lagsspillere til troppen, noe som vil gjøre den kampen langt tøffere, mener Asbjørnsen. 

Egersunds kamp mot Vard er et mulig bananskal for sørlandsklubben. Vard har fått seg et løft etter trenerbytte. Dermed er det Hødd som står igjen som Nærnetts kandidat til kvalifiseringsplassen.

– Laget fra Ulsteinvik har vært inne i en dårlig periode i høst. Seieren mot Skeid kan gi dem et lite løft igjen. De har også en luke på to poeng ned til Egersund og KFUM før de tre siste kampene. Det blir nok spenning helt inn til siste serierunde, sier Asbjørnsen.