– Vi vil ha toppvolleyball tilbake til Volda

Drømmer om en internasjonal turnering

HØYE AMBISJONER: KFUM Volda trener Leif Røv har store ambisjoner om at turneringen en dag skal bli stor.
Foto: Nicholas Noreng

Volda-trener Leif Røv håper at eliteturneringen neste helg skal være starten på Voldas tilbakekomst i toppen av norsk volleyball.

Neste helg starter eliteturneringen i Voldahallen. Her skal fire av de beste lagene i norsk volleyball konkurrere mot hverandre før sesongen starter.

I 2017 arrangerte KFUM Volda turneringen for første gang. Da var det Førde som stakk av med seieren etter å ha slått NTNUI, TIF Viking og rekruttlaget til det polske storlaget Lotos Trefl Gdansk.

To nye lag

– Grunnen til at vi startet turneringen i fjor var for å lage gode rammer rundt besøket til rekruttlaget til Trefl Gdansk. Vi inviterte Førde, Viking og NTNUI, litt fordi det er topplag i Norge, men også fordi det er spillere fra Volda på disse lagene, sier Leif Røv, som er trener for KFUM Volda.

Røv startet turneringen sammen med tidligere trener Jarle Bae.

Foran årets turnering er det kommet inn to nye lag for å erstatte NTNUI og rekruttlaget til Trefl Gdansk, som ikke stiller. Stod fra Steinkjer og Koll fra Oslo er med i år.
– I år hadde Trefl Gdansk dessverre ikke muligheten til å stille. Grunnen til at vi startet dette er fordi vi ønsker å ha toppvolleyball tilbake i Volda, forteller Leif Røv.

SATSER HØYT: KFUM Volda satser høyt denne sesongen og ønsker å rykke opp til 1. divisjon igjen.  Foto: Nicholas Noreng.

Skal rykke opp i år

KFUM Volda har vunnet sin avdeling i 2. divisjon de siste to årene, og denne sesongen sikter trener Leif Røv på å gjøre det tre år på rad. Røv satser i år på at laget får kjempe i kvalifiseringen om å rykke opp til 1. divisjon.

– Dette året har vi en klar målsetting om å rykke opp til 1. divisjon. Tidligere har vi ikke hatt den samme kjernen med spillere, men i år har vi jobbet godt med juniorene, og nå føler klubben seg klar for å satse på opprykket, sier Røv. 

På 70 og 80-tallet var Volda et stort lag i norsk volleyball. Serietittelen fra 1974 er et håndfast bevis på suksessen.

– Både Jarle og jeg var i toppserien med Volda på 70- og 80-tallet. Vi håper at denne turneringen motiverer unge til å begynne med volleyball, sier Røv.

Ønsker å utvide turneringen

Det er fire lag med i årets turnering, samme antall som i fjor.  Voldahallen har ikke kapasitet til å kunne ha flere lag.

– Vi ønsker å lage en tilsvarende turnering for damene også, men problemet vårt er at Voldahallen ikke har kapasiteten til det. Derfor ser vi til Ørsta og har en dialog der for å muligens få til en turnering der neste år, sier Røv om en mulig kvinneturnering.

ARRANGERER: ​Røv ønsker at Volda skal være med på eliteturneringen etter de har rykket opp. Han kaller det arrangørsprivilegiet.  Foto: Nicholas Noreng.

Volda Campus Arena skal etter planen komme i august 2020, da vil det være flere baner, og da ønsker Røv og Bae å utvide turneringen til flere lag.

– På sikt ønsker vi å lage et større arrangement, med flere lag også på herresiden, sier Røv.