– Det er alltid litt ruskete i starten!
 

– Du må ikke bli sint!

ENDELIG: Jostein Digernes fikk endelig startet golfsesongen. FOTO: Rikard Thistel

Lørdag 6. april arrangerte Volda Golfklubb dugnad for å gjøre banen klar for sesongen. Banen er i dag klar for spill, og tirsdag spilte Jostein Digernes sin første runde for året.
 

Digernes er tidligere formann i golfklubben, og er en ivrig spiller. Han begynte med golf i 2001 som 56-åring, og den nå 73 år gamle pensjonisten har ingen planer om å legg køllene på hylla.

VIL HOLDE PÅ LENGE: Jostein Digernes har ingen planer om å slutte med golf. FOTO: Rikard Thistel

– Det fine med golf er at man kan begynne å spille når man er godt voksen, og i tillegg kan man holde på lenge, sier Digernes.

Volda golfklubb har rundt 200 medlemmer, hvorav 50 er såkalte fjernmedlemmer, altså spillere som betaler kontingent men ikke er medlem. Mesteparten av arbeidet på banen er dugnadsarbeid. Banen er en 9-hulls bane og de arrangerer ofte turneringer for spillere på alle nivåer.

Fra "hole in one" til bunker

BUNKER: Dessverre ble det et par turer i bunkeren denne tirsdagen. FOTO: Rikard Thistel

– Rett i bunkeren der altså.

Digernes forteller at han ofte spiller litt ruskete i starten av golfsesongen. Flere slag i bunkeren og skogen tyder på at dette kan stemme. Men tidligere resultater viser at han har et høyt nivå. Digernes har nemlig klart «hole in one» to ganger, på hull nummer to og hull nummer seks. Øynene til Digernes lyser opp i det vi begynner å prate om det.

"HOLE IN ONE": To ganger har Jostein Digernes truffet hullet med bare ett slag. FOTO: Rikard Thistel

– Det er en helt fantastisk følelse når man får til sånne gode slag, gliser Digernes.

Digernes er en av åtte stykker som har klart den enorme prestasjonen på golfbanen i Volda.

Vakker beliggenhet

Volda Golfklubb ligger ved Vassbotnen langs Rotevatnet. Banen ligger ved en gård, og på runden vår med Jostein Digernes møter vi både sauer og hester. 

UTSIKT: Volda Golfklubb har utsikt over Rotevatnet. FOTO: Rikard Thistel

I dag er golfbanen litt preget av den kalde vinteren. Men Digernes forklarer at banen ofte er fantastisk om sommeren, og ikke minst så er det en god bane når det regner.

SAU: Det hender at Volda Golfklubb får besøk av firbente. FOTO: Rikard Thistel

– Banen er tidligere dyrket mark. Dette gjør at fairwayen ikke blir så påvirket av regnet som flere andre baner blir, på grunn av dreneringen forklarer ørstaværingen.

De fleste banene er par 4, altså gjennomsnittlig lange. Banen er nokså flat, men noen av hullene inneholder både stigning og nedoverbakker.

Komme seg over dørstokkmila

Digernes begynte med golf fordi flere svensker og finner på jobben anbefalte han å teste det ut. I dag spiller han rundt to ganger i uka fra april til oktober. I tillegg drar 73-åringen på en tur til sørligere strøk hvert år for å kunne slå litt ball.  Idretten betyr mye for han, blant annet hjelper det på å komme seg ut.

MORRO: Digernes spiller kun golf for morro skyld. FOTO: Rikard Thistel

– For en pensjonist som meg er det klart at golf er viktig både sosialt og helsemessig.

Digernes understreker uansett at han bare spiller for moro skyld, og at han begynte alt for seint for å bli virkelig god.

– Det å ikke ta det så seriøst, tror jeg er lurt. Blir det for alvorlig så mister man spillegleden.

TIDLIGERE FORMANN: Jostein Digernes er en av 200 medlemmer i Volda Golfklubb. FOTO: Rikard Thistel

Alt kan skje

Litt over halvveis i runden titter solen frem. Dette ser ut til å få en positiv virkning på spillet til Digernes. Hull nummer seks, hullet hvor han i 2011 fikk «hole in one», ender opp med å bli dagens beste hull. Digernes får ballen i hullet etter bare fire slag, som på dette hullet tilsvarer par.

– Det er fascinerende med golf hvordan alt kan skje, sier Digernes med et smil om munnen.

PAR: Det blir par på hull fire denne runden. FOTO: Rikard Thistel

Kanskje burde han ikke sagt det for tidlig. På neste hull, banens korteste, går nemlig golfballen rett inn i skogen. Alt i alt ble det ikke en optimal sesongåpning for Jostein sin del. Men både været og banen er såpass bra, at Jostein Digernes likevel avslutter dagen med et smil.

– I golf er det viktig å ikke bli sint, da går det hvert fall dårlig.