Elbo Elektriske legger ned

Hans og Reidun Høydalsvik

Nå blir det tid til hyttekos og barnebarn for ekteparet som har drevet butikken siden 1983.

Hans og Reidun Høydalsvik går av snart av med pensjon, og det betyr kroken på døra for lampebutikken i Volda sentrum. De siste årene har de jobbet på skift i lampebutikken. Fritid og tid til hverandre har bært preg av det.

- Vi har jo vært vant med å jobbe mye. Før solgte vi jo alt fra vaskemaskiner, kjøleskap og komfyrer til tver, radioer og stereoanlegg. Det har vi kuttet ut for lenge siden, men selv om vi bare har solgt lamper og småelektrisk de siste årene har vi fortsatt ikke tatt oss tid til mer enn en uke ferie i året, sier en glad Hans Høydalsvik.

Opphørssalget startet mandag

Denne uken gikk opphørssalget i butikken av stabelen. Butikken skal holde åpent til de har solgt unna så mye som mulig.
- På mandag stod det folk i kø utenfor klokken ni på morgenen. Det er ikke hverdagskost for oss, forklarer Hans Høydalsvik.

Nå skal skuldrene senkes

Det å ta fatt på pensjonisttilværelsen er noe ekteparet ser frem til. Etter å ha tatt imot kunder fra hele søre sunnmøre i over 30 år skal det nå settes av tid til  barnebarn.

- Vi har jo ni barnebarn som vi gjerne vil bruke mer tid på. Vi har også en hytte som vi liker å være på, så nå blir det nok mye flere turer på hytta, også med barnebarna på besøk. Det blir jo deilig å ha fri på den måten at man ikke trenger å ha driften av butikken i bakhodet, sier Høydalsvik.

 

Fremtiden er uviss

Hva som vil skje med lokalet som ligger fint til midt i sentrum av Volda har de ikke bestemt seg for enda.

- Vi er jo eiere her, så vi kan jo bruke den tiden vi vil til å stenge og avslutte driften. Hva vi vil gjøre med lokalet nå som vi takker for oss vet vi ikke helt enda. Vi har allerede fått noen forespørsler, men ingenting er bestemt med det første, sier den snart pensjonerte Hans Høydalsvik.