Fannemel diskvalifisert

fannemel disket i raw air

Tydelig skuffet: Verdensrekordholderen er fratatt muligheten til å vinne Raw Air sammenlagt. Foto: NTB Scanpix

Hornindal-håpet kan ikke vinne den nye konkurransen Raw Air. Dressen var for stor.

– Jeg er skuffa over at mulighetene mine i Raw Air sammenlagt er over før det har starta, sier Fannemel til Nærnett. 

Verdensrekordholder Anders Fannemel fikk en dramatisk start i konkurransen Raw Air. Han og de to andre norske hopperne, Halvor Egner Granerud og Marius Lindvik, ble stoppet i kontrollen, og nektet å hoppe kvalifisering fredag kveld. Fannemel forteller at han hadde 4 millimeter for lavt skrittmål.

– Det er veldig kjedelig, og ikke helt som jeg hadde sett for meg denne helgen her, sier han. 

Strenge regler

Det er lite slingringsmonn i regelverket i hoppsporten. Det var totalt åtte hoppere som ble diskvalifisert i Raw Air. De tre norske hopperne ble tatt for “sagging” i kontrollen.

“Sagging”  gir en større flate i skrittet, og kan i praksis gjøre at hopperen flyr litt bedre. Når man blir tatt for dette straffer det seg stort, selv om det er snakk om millimeter.

Raw Air

Raw Air definerer seg selv som verdens mest ekstreme og intense hoppkonkurranse. Hoppstjernene skal hoppe i Holmenkollen, på Lillehammer, Trondheim og i Vikersund over ti dager fra tiende mars. De får ingen hviledager mellom hoppene.

Konkurransen begynte fredag kveld i Holmenkollen. Andreas Wellinger fra Tyskland vant første renn.

Verdensrekordholder

25-åringen fra Hornindal har hoppet lengst på ski av alle. Han satte verdensrekord i Vikersund 15. februar 2015, med 251,5 meter. Den gjelder fortsatt.

Vinneren blir millionær

Poeng fra individuelle renn, kvalifisering og lagkonkurranse teller. Premiepotten er en million kroner.

Fannemel er fratatt muligheten til å vinne Raw Air sammenlagt, fordi han ble disket i første kvalifisering. Dermed får han ikke delta på søndag i Holmenkollen. Nedturen ble enda større da han også ble vraket fra laget som skulle hoppe lørdagens lagkonkurranse.