I dag må du være ekstra forsiktig på kjøreturen

Farevarsel: Glatte veier og vanskelige kjøreforhold

GLATT: Fylkesvei 60 ved Kjellstadlia er i dag tidvis glatt, med vanskelig føre. Flere av fjellovergangene har glatte veier. Foto: Statens vegvesen

Flere steder i Møre og Romsdal har fredag vanskelige kjøreforhold, med glatte veier og nullføre.  

Vegtrafikksentralen midt skrev i går på Twitter at det i Møre og Romsdal fredag kan bli snøbyger og nullføre, som gir lokalt vanskelig kjøreforhold over 200-400 meter. De melder om vanskelige kjøreforhold og lokale forsinkelser. Bruk dekk som passer forholdene, skriver de i meldingen. 

Har du tips eller bilder av trafikken og været? 
Send til: nett@hivolda.no eller til Nærnett på Facebook.

Trafikkulykker 

Møre og Romsdal politidistrikt meldte fredag morgen om en trafikkulykke på Kvalnes i Ulstein.

– Vi fikk melding klokka 05.51 om en bil som var sklidd ut av veien. Føreren hadde lav hastighet, men de glatte veiene og haglebyger gjorde kjøreforholdene vanskelig. Det var ingen personskade, sier operasjonsleder Per Åge Ferstad til Nærnett. 

BIL KJØRT UT: Like ved Kvalnestunellen i Ulstein kjørte en bil ut fredag morgen. Foto: Google Maps

Operasjonsleder forteller om flere ulykker i fylket. I Sykkylven, Molde, Fræna og Averøy har det i morgentimene vært utforkjøringer. Ingen personer skal ha kommet til skade. 

Glatt flere steder

Ferstad forteller at det er lokale haglebyger og glatt, særlig i Ulstein og Hareid. Han har en oppfordring til alle bilister i fylket. 

– Det er snødekke flere steder, så jeg oppfordrer bilførere om å være skodd etter forholdene, i alle fall hvis de skal over fjellovergangene. Det er glatt lokalt mange steder i dag, og da kan det være lurt å bytte om til vinterdekk. 

Det kalde og våte været vil ikke gi seg med det første. Fredag må man være spesielt forsiktig, opplyser Meteorologisk institutt.

De har til og med utsendt farevarsel for hele fylket på grunn av kjøreforholdene. 

Farevarsel i hele fylket

- Farevarselet er på grunn av vanskelige kjøreforhold, grunnet nullføre og snøbygger særlig over 200-400 meter, sier statsmeteorolog Aslaug Skålevik Valved.

Meteorologen forteller at det skal bli nordvestlig vind og stiv kuling, som skal minke i ettermiddag. Ifølge Valved vil det bli skummelt føre særlig første delen av dagen og ettermiddagen. Derfor bør man vurdere å bytte til vinterdekk, mener hun.  

Resten av helgen vil også bli grå og våt, opplyser Valved. Lørdag er det ventet regn, samtidig som luftstrømmene skal bli litt varmere. Derfor vil snøgrensen stige til 1000-1200 meter lørdag.

– Det blir dessverre en våt og grå dag med en god del vind. Lørdag kan det bli liten storm langs kysten, og sør-vestlig sterk og liten kuling. Søndag er det meldt om stiv kuling og regn, sier Valved.