Han er en av Søre Sunnmøres beste

Fortnite - Slik blir du bedre

FOKUSERT: Med siktet mot hodet, og hodesett på, skyter Knut Erik Myklebust seg til toppen i Fortnite. Foto: Jonas G. Dahlen

Online-spillet Fortnite har tatt verden med storm. Knut Erik Myklebust, én av de beste fra Søre Sunnmøre, gir noen tips for å komme til topps.

Spillet Fortnite er uten tvil det største innen gaming og dataspill om dagen. Ifølge utvikleren Epic Games passerte Fortnite svimlende 3,5 millioner spillere pålogget på samme tid. Dette gjør at de går forbi det populære spillet PlayerUnknown's Battlegrounds, bedre kjent som PUBG, og overtar tronen innen «battle royale»-sjangeren.

– Fortnite har klart å fange en bred gruppe spillere, jenter og gutter, unge og gamle. Det er et spill for alle, og en helt ny måte å spille skytespill på. Epic Games er i tillegg flinke til å høre på fansen, og er kjapt ute med å svare på tilbakemeldinger om det er noen problemer med spillet, forteller Knut Erik Myklebust, som daglig spiller det populære skytespillet.

Litt som «Hunger Games»

Om du ikke kjenner til Fortnite fra før, er det et online «last man standing»-skytespill, hvor du og 99 andre blir kastet ut på en øy for å overleve. Spillet tilhører «battle royale»-sjangeren, hvor alle starter med likt utgangspunkt og lik sjanse for å vinne. En god sammenligning kan være filmen «Hunger Games». Kort oppsummert handler det om å finne våpen og ressurser slik at man kan stå igjen til slutt – enten som et lag, eller alene.

FARGERIKT: Fortnite tilbyr lekre farger og mye moro for alle aldersgrupper. Foto: Epic Games

– Det er litt annerledes fra de vanlige skytespillene som Call of Duty, Battlefield og Counter-Strike. Fortnite er et «åpen verden»-spill, hvor man har mange flere muligheter og tusenvis av forskjellige utfall, forteller gaming-entusiasten.

Fortnite vs PUBG

Fortnite og PUBG har hatt en slags rivalisering gjennom de siste månedene. Bortsett fra grafikken er spillene stort sett ganske like. Et evig spørsmål er hvilket som er best, og nyere tall viser at Fortnite er mer populært enn rivalen. Myklebust mener det er gode grunner til det.

– For det første er det gratis. Et så bra gratisspill er jo umulig å ikke laste ned. Det er mange som ikke har råd til eller får lov til å bruke penger på spill, særlig yngre folk, så det er klart man vinner mye på det. Det er også lavere aldersgrense, så det utvider jo treffområdet. Fortnite er også et ganske barnevennlig spill, det er ikke så mye blod og effekter.

Ny mobilversjon

Tidligere i vinter kunne Fortnite-fansen glede seg over utgivelsen av den ferdige versjonen av Playstation-spillet. Lanseringen ga spillerne flere store oppdateringer, blant annet en helt ny øy med flere byer, og nye våpen.

Mandag 12. mars kom utvikleren, Epic Games, med lanseringen av mobilversjonen av Fortnite, for å gjøre det populære spillet enda mer tilgjengelig. Skytespill på mobil er ingen enkel sak, og Myklebust er skeptisk til forsøket.

– Jeg tror det blir vanskelig å gjøre Fortnite om til et mobilspill. Man har ikke like god kontroll på ting, og det er en del ting å passe på. Som oftest skjer det mye samtidig, og to tommeltotter dekker ikke alle disse tingene. Jeg tror heller ikke mobilversjonen kommer til å dra fokus vekk fra Playstation- eller PC-versjonen.

Slik blir du god

Myklebust, som har fått rykte på seg for å være blant de beste i Søre Sunnmøre, mener oppskriften på å bli god i Fortnite er enkel.

– Man må være interessert og spille mye. Det hjelper ikke å spille mye om man ikke synes det er noe gøy og kan ta læring av ting.

Deretter gjelder det å sette seg noen mål og trene smart.

Her er Myklebusts topp fem tips:

1. BYGG!

Det å kunne bygge ramper og vegger, og samtidig ha kontroll, er kanskje det viktigste. Det kan få deg ut av kinkige situasjoner som for eksempel bakholdsangrep. Det er også viktig å mestre når man angriper en motstander.

EKSPERT: Knut Erik Myklebust. Foto: Lene Flataker

2. Dra til de store byene

Det å lande i de store byene er god trening. Det er ikke alltid gitt at man overlever, men det er veldig god trening på én mot én-situasjoner og andre vanskelige situasjoner.

3. Sikt på hodet

Hodeskudd gjør mye mer skade enn et vanlig skudd mot kroppen. Det er ofte dette som avgjør en duell.

4. Skaff deg hodesett

Hvis du bruker hodesett gir det deg en mye større fordel i enkelte situasjoner. Man kan enklere oppfatte hvor lydene av skritt og skudd kommer fra, som er helt kritisk å vite når man spiller.

5. Se på andre

Om man virkelig vil gå i dybden og lære, finnes det gode sider å følge med på, som for eksempel YouTube og Twitch. Der kan du finne mange spillere som deler tips, ulike måter å gjøre ting på og oppdagelser.

– Jeg ser en del på Twitch. NINJA er kanskje den beste Fortnite-spilleren der ute. Han leverer alltid. Jeg ser også på en som heter HiMMZi. Han er ny, men veldig god og underholdende.