Hiphop-stjerneskudd til Volda 

Foto: Ane Østnes/ www.aneostnes.no

Foto: Ane Østnes / www.aneostnes.no 

Regina Tucker, kjent som Myra har gjort seg bemerket i musikk-Norge. Fredag er hun klar for Volda.

–Du, jeg kom nettopp ut av dusjen. To sekunder. Tucker er lattermild i stemmen i det hun tar telefonen, og det er lite som kan minne om divanykker. Karrieren hennes startet for alvor da hun i 2016 delte en sang via musikkdelingstjenesten Soundcloud. Like etter snappet manager Leo Ajkic henne opp, og kort tid senere var By:Larm en faktor.

Siden By:Larm-debuten har hun høstet lovord fra tungvektere som Lars Vaular og Runar Gudnason, kjent fra Hovdebygda-gruppa Sidebrok. Etter årets utgave av bransjefestivalen høstet hun god kritikk, blant annet fra Dagbladet, som trillet terningen til 4. 

–Jeg la ut låta mi, og bare noen dager etter begynte musikkinteresserte å ta kontakt. Det var et stort sjokk. Veien fra et kjellerstudio på Tøyen i Oslo til å fremføre Nystemten før Cecilia Brækhus´ kamp mot Erica Farias var kort. En spillejobb hun Tucker selv beskriver som noe av det største hun kunne gjøre. Nå er det Volda og Rokken som står for tur for den 23 år gamle bergenseren. 

Vestkyst i Oslo

På Soundcloud beskriver Myra seg som en ”rapper som holder det vestkyst i Oslo”. Bergen har mer eller mindre markert seg som arnested for norsk hiphop de siste årene. Myra har allikevel valgt å satse på musikken på andre siden av fjellet.

–Jeg syns det er kult at det kan være to musikalske byer i Norge, forteller Tucker. I motsetning til flere av hiphop-artistene fra Bergen som har gjort stor suksess de siste årene, har hun valgt å legge seg i et annet spor, og musikken hennes er roligere, og bærer mindre preg av brutaliteten som ofte finner sted i urban musikk.

Regina Tucker lager hiphop på hvilepuls, med en tydelig jazz- og soulinspirasjon. Selv er hun ikke fra noen utpreget musikkfamilie, men vokste opp med en bror som hørte på artister som Ja Rule og 50 Cent, og en mor hun beskriver som "sangfugl". 

–Jeg er en ordentlig artist, men det er mye læring igjen, og mye å gjøre. 

Som en del av personligheten

–Jeg er glad i å skape musikk, det er liksom en del av personligheten min. Akkurat som at en lydtekniker er glad i å skru musikk, er jeg glad i å lage musikk. Regina Tucker snakker varmt om forholdet hennes til musikken, nesten som om en nær følgesvenn. Til spørsmålet om hun foretrekker å høre på eller lage musikk, er hun derimot usikker. –Vanskelig spørsmål. Litt rart spørsmål egentlig, men jeg er nok mest glad i å lage musikk.

Videre snakker hun engasjert om hvordan hun tror alle har en egenskap inni oss, en slags driv som gjør at vi er glad i forskjellige ting i musikken. Også om hvordan spennet i norsk musikk har vært en inspirasjonskilde for henne som artist. –Det som inspirerer meg mest er at det er så mange som gjør sin greie. Fra Unge Ferrari til EMIR, Cezinando til Dårlig Vane. Tucker konkluderer med at bredden i den norske musikken er med på å gjøre at hun føler hun kan gjøre sin greie – at det kan bli bra.

Hyller Volda-dialekten

Myra har aldri opptrådd i Volda tidligere, men det er nødvendigvis ikke bare å stå på scenen som vekker interessen hennes ved stedet. Hun kvikner til til spørsmål om hva hun forbinder med Volda. –Jeg har aldri vært der før, men seriøst stor fan av dialekten. Det er som å høre en pus PRRRR-e. Hun avbryter seg selv med latter, før hun runder av med at hun gleder seg stort til konserten.

–Jeg håper Volda leverer som studentby. Jeg vil bli kjent med folket, og håper at de lever opp. Samtidig må jo jeg leve opp. Myra er på en pågående turné med 9 spilledatoer, uten å ha sluppet en eneste plate. Hun forteller spøkefullt at hun ikke kan si så mye ennå rundt noe albumslipp. –Det jeg kan si er at jeg i hvertfall slipper mer enn en låt samtidig i år.

Myra opptrer på Rokken fredag 6. April