Ferie for alle

Hauglandsenteret

Hauglandsenteret i Vestland fylke. Her kan man skape minner ved kanopadling, fisketurer og paddle-board – og de har eget innendørs svømmebasseng. Foto: Røde Kors

Tilbake på skolebenken etter sommerferien kan det oppleves sårt for barn å ikke ha en ferietur å snakke om. Dette vil Møre og Romsdal Røde Kors gjøre noe med. 
 

Røde Kors ønsker å gi enda flere gode ferieminner. Ferie for alle er et tilbud i regi av Røde Kors for barnefamilier med dårlig økonomi og en vanskelig livssituasjon.

– Tilbudet har blitt veldig godt mottatt av tidligere deltakere, forteller Asbjørn Wille ved distriktskontoret Møre og Romsdal Røde Kors.

– Responsen har vært veldig overveldende, positiv og flott. Familiene setter stor pris på det, da det skaper opplevelser og minner for dem.

Familier med barn i alderen 6-13 år kan søke gjennom for eksempel NAV, skolehelsetjenesten og barnevernstjenesten. Påmeldingsfristen for alle turene er 8. mai 2020.

Alle utgifter er dekket av Røde Kors, og reiseledere og andre frivillige fra organisasjonen er med på hele turen. Stor pågang og mange søkere viser et økende behov for slike tiltak.

– Vi klarer å tilby opphold til rundt 50 prosent av søkerne. Vi prøver å utvide fra år til år, så flere skal få muligheten til å delta. I fjor var det 298 deltakere fra Møre og Romsdal, fordelt på 23 kommuner, forteller Wille.

I sommer blir det organisert tre turer. Første tur går til Kjeldsund Ungdomssenter i Herøy kommune 30. juni - 4. juli. Her blir det lagt til rette for turer til fjells og til sjøs, i tillegg til en rekke andre aktiviteter.

De to andre turene blir lagt til Hauglandsenteret i Vestland fylke. Den første gruppen reiser 20. juli - 25. juli, mens oppholdet for andre pulje strekker seg mellom 27. juli og 1. august. Her kan man skape minner ved kanopadling, fisketurer og paddle-board og benytte seg av bakehus. Hauglandsenteret har i tillegg eget innendørs svømmebasseng.

For Røde Kors er det viktig at hele familien reiser på ferie sammen. For sommeren 2020 har vi plass til i overkant av 300 deltakere totalt. Det vil si ca. 20 familier per tur, avhengig av størrelsen på familien, forteller Wille fra Møre og Romsdal Røde Kors.

– Vi ser på tilbakemeldingene at de er veldig fine. Spesielt oppleves det fint å få gjort noe kjekt i fellesskap, bli kjent med andre og få mestring gjennom aktivitetene man blir satt til, forteller han.