Fire nye skjenkebevillinger på ett år

Fire nye skjenkebevillinger på ett år

Daglid leder Gina Liang hos My Kitchen satser på kveldsarrangementer. FOTO: Henrik Thorstensen.

På kort tid har det dukket opp tre nye skjenkesteder i Volda og Ørsta, og ett utested har utvidet sine skjenketider. Dette tas godt i mot hos lokalbefolkningen. 

 Nå er det til sammen ti skjenkesteder i Volda og Ørsta. Oppgangen står i stil med resten av landet. Antall skjenkesteder i Norge er tredoblet i løpet av de siste 30 årene.

En av stedene som nylig har begynt å servere alkohol i Volda er Geiranger Bakeri.

f ,d fkds
Gaute Holen vil ha flere gjester på kveldstid. FOTO: Henrik Thorstensen

 

–  Vi begynte å servere alkohol i januar. Vi ønsket å gjøre en konseptendring. Nå er vi  kafé på dagtid, og restaurant på kveldstid sier Gaute Holen (25)

Den unge sjefen ønsker å bidra til et mer mangfoldig uteliv i Volda sentrum. Han har sett seg lei av lite variasjon, og vil nå gi studentene og lokalbefolkningen et ekstra tilbud på kveldstid.

–  Vi har fått nye gjester i alle aldre. Samtidig ønsker vi at flere studenter skal komme innom.

Kommunen bestemmer

Det er den enkelte kommune som godtar søknader om skjenkebevilling. De vurderer søknadene ut i fra faglig kompetanse og om søkeren har plettfri vandel.

–  Vi er positive til utviklingen, så lenge bidragsyterne er seriøse. Vi prøver å støtte opp de nye stedene så godt vi kan, ved å blant annet holde kurs for de som har fått løyve, sier Bente Engseth i Volda kommune.

Alle ledere og ansatte i virksomheter med skjenkebevilling må i tillegg bestå en kunnskapsprøve om alkoholloven. Engeseth kan fortelle at de har et stort fokus på rusmiddelhåndtering.

–  Vi jobber sammen for en ansvarlig rusmiddelhåndtering. For å ikke lage et skille mellom oss og nabokommunene jobber vi også interkommunalt. Vi er opptatt av å opprettholde rusfrie soner, samtidig som vi tenker på trivsel. En bygd trenger møteplasser, sier Engeseth. 

–  Folk er overlykkelige

Fugl Føniks Kaffebar i Ørsta har lenge vært et populært tilholdssted. Tidligere denne måneden åpnet også de dørene til sitt nye konsept. Nå har de utvidet åpningstidene og lagt til rette for mer alkoholservering. 

Nytt konsept
Fugl Føniks har også endret sitt konsept. FOTO: Fugl Føniks

–  Det er et stort behov for det vi har å tilby, antall besøkende har eksplodert. Til nå har vi kun fått gode tilbakemeldinger, folk er overlykkelige, sier Ingrid Foldal, ansatt i Fugl Føniks Kaffebar.

Flere satser på alkoholservering

My Kitchen restaurant og bar i Volda åpnet dørene i mai i fjor, og fikk sin godkjenning av kommunen for alkoholservering i april. 

–  Siden vi har servering av alkohol ønsker vi å satse på flere arrangementer på kveldene for å tiltrekke nye gjester i fremtiden, blant annet med karaoke og temakvelder, sier daglig leder på My Kitchen, Gina Liang.

Marias Restaurant i Volda fikk sin skjenkebevilling i mai i fjor. De søkte om løyve etter ønske fra turister og lokalbefolkningen.

–  Vi har matplikt når det kommer til kjøp av alkohol, Marias er en plass for mat. Samtidig som vi ønsker å servere øl vil vi beholde den koselige atmosfæren, sier daglig leder Eyhan Barhe.