Et toppturløp for alle

Folkefest på Melshornet førstkommende lørdag

Forholdene på Melshornet ser lovende ut for lørdagens toppturløp. FOTO: Øyvind Flåskjer 

29. februar arrangeres skiløpet Rando Highway for første gang. Løypa starter på Volda skisenter og går videre opp til Melshornet som ligger 807 meter over havet.
 

 

– Tanken bak Rando Highway var å lage en fest for de som liker å gå på Melshornet, men vi oppfordrer alle til å melde seg på, sier en av arrangørene Sindre Lunden Monsholm.

Arrangører: Tor-Erik Moen og Stian Brautaset sjekket ut forholdene på Melshornet i går og det er ingenting som tyder på at årets arrangement blir avlyst. FOTO: Jonas Otneim

Startet med en facebookgruppe

Melshornets venner startet som en gruppe hvor melshornentusiaster kunne dele informasjon og opplevelser. Nå har gruppa utviklet seg til en forening.

– Facebookgruppen ble laget for å ha en kanal for praktisk informasjon. Alt fra oppdateringer om føre til gjenglemte hansker, sier Monsholm.

Foreningen forsøkte å arrangere skiløpet i 2019, men måtte avlyse på grunn av for lite snø.

– I år er det knallforhold. Foreløpig er det ikke meldt nedbør, og det ser ut til at det skal holde seg kaldt, sier Stian Brautaset.

Påskestemning: Full parkeringsplass kl. 14 på en tirsdag tyder på gode skiforhold. FOTO: Tina Marie Støkker

Skiløp for alle

Løpet har en mosjonsklasse uten tidtaking og fire konkurranseklasser, men det er veldig viktig for arrangørene å presisere at dette ikke skal være et konkurransepreget løp.

– Dette er en dag hvor folk skal kose seg, og alle deltagere får utdelt medalje på toppen. Det har blitt tråkket opp brede, fine løyper så man må ikke kjøre i løssnø hvis man ikke ønsker det, sier Tor-Erik Moen. 

Arrangørene oppfordrer folk til å kle seg ut. Det vil bli delt ut premie til blant annet beste utkledning.

– Ta en tur innom selv om du ikke skal delta på skiløpet. Det blir boder og god stemning i startområdet på Volda skisenter, forteller Sindre Lunden Monsholm.

Ettermiddagstur: Full fart i løypa ved parkeringsplassen tirsdag ettermiddag. FOTO: Jonas Otneim

Fokus på sikkerhet             

Det har blitt oppdaget en skavl på toppen av Melshornet, men arrangørene stiller forberedt.

– Vi har vært på oppe og sjekket i dag, og skavlen skal merkes med sperrebånd til helgen, sier Tor-Erik Moen.

Påmeldingsfrist 27. februar