– Volda er ingen kulturbygd uten en svømmehall 

FOTO: Stiftinga Voldabadet/Stefan Ekberg Arkitekter AS

Stefan Ekberg Arkitker AS har skissert hvordan de forestiller seg at det nye Voldabadet vil se ut. FOTO: Stiftinga Voldabadet/Stefan Ekberg arkitekter AS

Tirsdag 3. mars ble det holdt folkemøte på Volda turisthotell vedrørende det nye svømmeanlegget. Tegninger av hvordan Voldabadet kan bli ble møtt med stor ekstase fra salen. 

Voldabadet ble presentert under slagordet Et bad for alle - åpent for alle. 

– Målet er å bygge et svømmeanlegg som rekrutterer alle grupper, sier Ottar M. Skare, en av ildsjelene som jobber for å få svømmeanlegget på plass.

Han mener at Volda må være nyskapende med tanke på arbeidsplasser, næringsliv og bosteder for å holde seg attraktiv. Skare tror at det nye svømmeanlegget kan bidra til dette. 

"Svømmebygda"

Tidligere svømmetrener, Dag Lindebjerg, var også tilstede under møtet.

– Volda kan ikke kalle seg en kulturbygd uten en svømmehall, sier han. 

Lindebjerg har tilbragt store deler av livet sitt i Volda, blant annet som svømmetrener for Volda turn og idrett. Han forteller at han var med å bygge opp interessen for svømming i bygda, og at Volda etter noen år fikk kallenavnet "Svømmebygda" i Norge. Nå er han opprørt over at Volda ikke har sin egen svømmehall. 

– Det er skammelig at Volda ikke har fått til dette, spesielt med tanke på hvor mye historie svømming har i denne bygda, sier Lindebjerg.

Han mener at Volda burde få til dette, siden så mange andre bygder i Norge har det. 

Et attraktivt tilbud for alle

Arktitekten bak tegningene til det nye svømmeanlegget, Stefan Ekberg, presenterte skisser av hvordan de ønsker at Voldabadet skal se ut. Han mener at det nye svømmeanlegget vil rekruttere mange målgrupper. Målet med de ulike attraksjonene er å nå både barn og tenåringer, men også voksne og eldre. Det nye anlegget vil være på 4000 kvadratmeter. Både konkurransebasseng, barnebasseng, kaldkulp, sklie, badstue og boblebad er inkludert i planene. 

– Jeg tror det blir fint, så får vi bare håpe det blir bygget også, sier Ekberg.