Danmarks fotballforbund avkrefter ryktene om ny kontrakt for Hareide

Forlenger med Danmark

FALSKE RYKTER: Åge Hareide får ingen ny kontrakt med Danmarks landslag                                             Foto: Holger Motzgau

Horsens Folkeblad avslørte at Åge Hareide fikk fornyet kontrakten sin med det danske landslaget. Dette avviser det danske fotballforbundet.

Flere internasjonale og nasjonale medier meldte tidligere i dag at Åge Hareide fikk forlenget kontrakten sin med det danske landslaget. 

– Vi har forhandlet ferdig kontrakten, men vi venter med å offentliggjøre den, sier Hareide til den danske avisen. 

Toårig opsjon

Nå viser det seg at nordmannen ble misforstått i intervjuet med den danske avisa. Det Danske fotballforbundet (DBU) sier til dansk TV2 at Hareides kontrakt alltid har vært en fireårig avtale, med en opsjon etter to år. 

– Det er ikke noe som er forlenget. Det handler bare om hvordan man ser på oppsjonen. Vi gjorde det klart ved ansettelsen at det var snakk om en toårskontrakt med en opsjon på ytterligere to år, sier Kim Hallberg, elitesjef i DBU.

Fotballforbundet opplyser også ovenfor Dansk TV2 at de er veldig fornøyd med Åge Hareides prestasjoner så langt, men at man vil ta samtaler om fremtiden etter sommerferien. 

Turbulent start på VM-kvalifiseringen

Hareidsdølen har ikke fått en perfekt start på sin karriere i danmark. Laget ligger på tredjeplass i sin VM-kvalifiseringspulje. De har tapt to av fire kamper hittil i kvalifiseringen. På søndag venter en viktig bortekamp mot Romania, hvor Danmark bør vinne hvis de vil henge med i toppen av gruppen sin. 

Laget har store stjerner som Christian Eriksen (Tottenham) og Kasper Schmeichel (Leicester City).  Kombiner dette med unge spillere som Andreas Christensen (Chelsea) og Kasper Dolberg (Ajax), er det mange som forventer dansk deltakelse i VM 2018 i Russland.