Voldabassist på Tysklandsturné 

Pom Poko, Reeperbahn-festivalen

Hamburg: Pom Poko på Reeperbahn-festivalen (FOTO: Bendik Hansen) 
 

–Hvis jeg skulle valgt igjen, ville jeg igjen valgt å ikke være skolert. Jonas Krøvel i Pom Poko er det sorte fåret i bandet, men spilte fletta av publikum under Reeperbahn-festivalen.

 

–Det gikk bra, det! Bassist Jonas Krøvel står godt fornøyd utenfor spillestedet KNUST i den ultrahippe St. Pauli-bydelen i Hamburg. Voldagutten er fremdeles klam i håret og full av energi etter konsert med Pom Poko. 

–Jeg har ikke tatt utdanning selv, men de andre har det. Jeg har fått litt troa på at det går an å lage musikk selv om man kommer fra en plass der man ikke får så mye input utenom fra seg selv, forteller Volda-bassisten lattermildt. 

Flere av bandmedlemmene er skolert ved den anerkjente jazzlinja ved NTNU i Trondheim. Den 25 år gamle bassisten fra Volda har derimot ikke studert musikk, og lærte seg å spille bassgitar mens han bodde i Volda. 

Pom Poko spilte to konserter på to dager under bransjefestivalen Reeperbahn i Tyskland. Han har gjort seg opp erfaringer med å spille i Tyskland etter noen konserter der, men fikk en annen opplevelse da han spilte i nabolandet Frankrike. 

–Vi var og spilte en konsert i Frankrike for første gang, forrige helg. Der klappa de i et sekund! Det var litt rart, så det er noe jeg lurer på, forteller Krøvel ivrig. 

Pom Poko, Reeperbahn
På fire strenger: Jonas Krøvel fra Volda spiller bass i Pom Poko
(FOTO: Bendik Hansen) 

–Ville valgt å ikke være skolert

Voldaguttens bassgitar ligger som et buldrende teppe under elgitar og kraftfulle trommer. Spillestilen hans er energisk, slik som de faglærte musikerne i bandet. 

Ville du valgt å studere musikk om du fikk velge igjen? 

–Hvis jeg skulle valgt, ville jeg helt klart valgt å ikke være skolert. Men jeg spiller med skolerte folk, så det er en slags gråsone da. Gitarist i bandet, Martin Tonne syns det er forfriskende å spille i band med en bassist med en annen musikalsk bakgrunn enn seg selv. 

–Det er veldig bra å spille i band med han. Jeg veit aldri hva som skjer. Mye av grunnen til at jeg smiler så ofte, er fordi jeg hører morsomme ting han driver med på bassen i løpet av konserter.

–Mer eller mindre planlagt, skyter Krøvel inn. Kjemien i bandet virker god, og når de står på scenen, iført knæsj fargede shortser, er det lett å få inntrykk av bandet som en godt sammensatt enhet. Pom Poko høres lydlig ut som de veksler mellom å spille planlagte riff og en jamsession. 

Signerte med britisk stjerneselskap 

Pom Poko signerte med plateselskapet Bella Union tidligere i år, som har gitt ut plater med blant annet Father John Misty, Flaming Lips og vår egne Susanne Sundfør.

Bandet har fått mye gode tilbakemeldinger de siste årene, og havnet blant annet på NRK P3 sin liste over artister de tror ville prege 2018. Nå er Pom Poko på turné med den kritikerroste amerikanske artisten Darwin Deez i Tyskland, hvor de spiller i blant annet Berlin, München og Köln.