Ønsker opprusting av gågata

Gågata

Slik ser gågata i Volda ut i dag. Foto: Jørgen Ryggvik Karlsen

Butikkene og cafeene har flyktet fra gaten som virker livløs og trist, og nå ønsker Volda-befolkningen en opprusting av gågaten. 

I gamledager var gågaten i Volda selve samlepunktet for butikker og cafeer i Volda, men i dag er det kun en helsekostbutikk, en gullsmed, en hudklinikk, et begravelsesbyrå og to frisører som holder til i gaten. 

- Gågata i Volda har blitt fryktelig trist. Før var det mange butikker og liv og røre. Nå er det ingenting igjen og da blir det desto mindre folk i gaten, det er heller ingen cafeer. Så det er blitt en stusselig gate dessverre, sier Lidvard Hjelle til Nærnett. 

- Trenger klesbutikker og cafeer

Hjelle er daglig leder i Pale Frisører som har lokaler i gågata, og er klar på hva som må til for å få er mer attraktiv gågate. 

- Det er stort sett klesbutikker og cafeer som skal til for å få liv i en gate igjen, sier han og får støtte fra frisørkollega Ingvill Osvold som holder til 50 meter lenge nede i gata. 

- Hvis Volda skal ha en sjanse må de satse på en gågate. Ørsta har fått amfiet og store butikker og gode navn, det er ikke Volda klarer. Da hadde det vært bedre med små nisjebutikker og cafeer i en gågate, forteller frisøren. 

Osvold skulle gjerne sett at kommunen bidro til å friske opp gågaten med blomster og sitteplasser for å skape en kosligere atmosfære. Dette er det også muligheter blir en realitet. 

Kommunen har lagt utviklingsplan

ForVolda Kommune presenterte nemlig en Utviklingsrapport for Volda i 2015 og her inngår gågaten i prosjektet "Mellom bygingane i Volda". Ut i fra tegningene blir det et lite torg med både blomster og sitteplasser, og dermed kan innbyggerne og Osvold få opprustingene og blomstene de så sterkt ønsker. 

Her kan du høre radioreportasjen.