Snart er det sti fra Volda sentrum til Rotsethornet

Elvadalsprosjektet er godt i gang. Nå er steinmurene bygget og snart er alle broene på plass. Stien kommer til å gå fra brua ved Spinneriet og opp til Rotevatnet.  

God gjemt mellom trær og bygninger renner Øyraelva og langsmed den ligger Elvedalen tursti. Nå stopper stien ved Prestholmen, men i mai skal skal stien gå fra sentrum.  Budsjettet for den ca. 200 meter lange strekningen ligger på 7,3 millioner kroner. 

​– Alt går som det skal! Sier Torgeir Stensø, prosjektleder FOTO: Jørgen Wear
​– Alt går som det skal, sier Torgeir Stensø, prosjektleder. FOTO: Jørgen Wear

Steinmurene og betongarbeidet 

Prosjektet er godt i gang og steinmurene står nå ferdige. Brobyggingen nærmer seg sluttfasen, forteller betongarbeider Darius Sporek til Radio Volda. 

– Første broa er har vært den vanskeligste. Det var mange pilarer og ganske vanskelig betongarbeid. Samtidig gjorde vannet i elva det litt komplisert, sier Sporek. 

Elvadalsprosjektet ligger i Volda sin utviklingsplan og er et samarbeid mellom Møre og Romsdal fylkeskommune, Volda kommune og Volda næringsforum. 

En historisk sti

Elvadalen har en sentral rolle i Volda sin historie. Krafta fra elva har vært med på å bidra til industrialiseringa av kommunen. I 1902 kom det første kraftverket langs elva og den første lyspæra i bygda ble tent. Med skilting langs turstien kan en lære mer om støperiet, kvernhusa og Mylnefallet. 

Elvedalen
Øyraelva før, Gehl Architects
Elvedalen
Illustrasjonsbilde, Gehl Architects