God medaljefangst for Dimna

God medaljefangst for Dimna

Toralv Opsal (19) imponerte med hele fire gullmedaljer under UM. Nå skal mangekjemperen ta steget opp til seniornivå. FOTO: Arve Hatløy

Fem gull, en sølv- og to bronsjemedaljer fikk Dimna IL med seg fra UM i Bergen i helgen. Toralv Opsal tok fire gull alene, likevel var det ikke det Dimna-trener Arve Hatløy gledet seg mest over. 

19-år gamle Toralv Opsal stakk av med fire førsteplasser, og det i tre ulike disipliner under ungdomsmesterskapet i Bergen i helgen. Det startet med gull i lengde med 6,80 meter som beste hopp. Deretter ble det gull på 110 meter hekk med tiden 14,66 sekunder – tangering av personlig rekord. 

Jonas Andre Ose fikk også med seg en gullmedalje da han vant 100 meter med den sterke tiden 11,26 sekunder. 

Fornøyd trener

Dimna-trener Arve Hatløy var godt fornøyd med resultatene fra helga, og trakk særlig fram resultatene fra 15-årsklassen som spesielt gledelig. 

– Det var en flott helg med mange medaljer og mange personlige rekorder. Vi gjorde det veldig bra i 15-årsklassen. Det viser at det gror godt i klubben. At Anette Lydersen, Anna Kleven, Kornelia Roppen og Jonas Andre Ose tar steget opp i norgeseliten er det aller artigste, sier Hatløy til Nærnett. 

Klar for senior-steget

Toralv Opsal skal nå ta steget fra junior til senior. 

– Toralv er en mangekjemper som behersker det meste. Han kommer til å fortsette å satse på mangekamp og sikter nå mot senior-EM neste år. Fra junior til senior er et stort steg å ta, men målet er at han skal hevde seg i Europatoppen, forteller Hatløy. 

Flere medaljer

Anette Lydersen satt personlig rekord i slegge med 39,03 meter, noe som resulterte i en bronsjemedalje. Anna Kleven tok bronsje i lengde med et hopp på 5,17 meter, mens Caroline Sætre fra Fiskå tok en solid sølvmedalje på 300 meter hekk med tiden 45,06 sekunder.