Snøfattig vinter til tross: – Vi har hatt mye besøk

God vinter for Hornindal skisenter

SNØRIKT: Hornindal skisenter har hatt gode skiforhold denne vinteren. FOTO: Rasmus Lie

Vinteren har vært blytung for flere skisenter på Søre Sunnmøre. For Hornindal skisenter har den vært alt annet enn blytung.

En mild og regnfull vinter har skapt store problemer for flere skisenter i nærområdet. I Hornindal har de ikke merket noe særlig til det.

– Vi har helt klart hatt en postiv vinter.  Flere dager har det vært kø i skitrekket.

Ordene tilhører Amund Sverre Tomasgard, driftsleder i Hornindal skisenter.  Han er driftsleder for et skisenter som er i positiv vekst.  Siden 2013 har det blant annet blitt bygd en  varmestue og investert i snøproduksjonsanlegg.  Det høster de nå fruktene av.

– På det meste har vi hatt godt over 700 mennesker innom på en dag. Selv om vi ikke har tallene eksakt, har vi allerede passert fjoråret økonomisk.

Folk fra fjern og nær

Der vinterføre i Hornindal har vært stabilt har det vært vanskelige tider før skisentre i Volda og Ørsta. Det har de merket i Hornindal.

– Vi merker at det går tråere for skisentre i Volda og Ørsta. I år har det kommet folk fra Måløy og Skjåk helt hit kun for å kjøre ski. Det er stas.

Tyngre tider for skisentrene i Ørsta og Volda

I Volda har skianlegget ved Reset kun hatt åpent fire dager.  Selv om det har vært bra med folk når de først har vært åpne, innrømmer driftsleder Øyvind Flåskjer utfordrende tider.

– Så langt har det vært en tung sesong.  For to vintre siden hadde vi en historisk lang vinter, så det går opp og ned i denne bransjen. En må ta det litt som det kommer.

Nabokommunen Ørsta melder også om en begredelig sesong. I følge daglig leder Frank Velle er det håp om at de kan berge siste deler av sesongen. 

– Med kuldegradene denne uken satser vi på å produsere nok snø sånn at vi får åpnet bakkene til helgen.

Volda skisenter melder via facebook på onsdag at stortrekket for kjøring på baksida mot Sledalen åpnes til helgen.

Ørsta Skisenter
Ørsta skisenter ved en tidligere anledning. Arkivfoto/Nærnett