Gokartbanen Leikongeidet har åpnet årets sesong

Gokartbanen på Leikongeidet åpner årets sesong

KAPPKJØRER: Kameratene Arne og Gabriel trener i Goparken. Foto: Andrea Joner Tuft

Gokartbanen Leikongeidet har åpnet for årets sesong tidligere i år på grunn av det fine været. De håper på flere medlemmer. 

Gokartbanen i Gurskøy åpnet for første gang i 2007, og Nærnett har tatt turen ut til gokartbanen for å prate med styreleder i Norsk Motorsportklubb Sunnmøre, Marita Skoge, om forventningene inn i årets sesong. Selv ble hun ikke medlem av klubben før i 2015.

VELKOMMEN TIL GURSKØY GOKARTBANE. FOTO: Hanna Thevik

– Vi har omkring 40 medlemmer. Vi ønsker jo selvfølgelig flere, slik at vi kan dyrke frem motorsportkulturen her i området, forteller Skoge.

Utendørsbanen har en rundedistanse på 740 meter. Skoge forklarer at det er forskjellige typer gokarter som kjører her, og at sporten passer både for unge og voksne.

– Man kan begynne når man er seks år, og så vokser gokartene litt med alderen. Her er det både unge og voksne medlemmer. Hvis man skal være medlem må man ha lisens for å kjøre. Dette er på grunn av sikkerhet, sier Skoge. 

Vanligvis åpner sesongen 1.mai hvert år, men forholdene i år har gjort at de har valgt å starte opp tidligere. På deres egen Facebook-side blir det annonsert når banen er åpen for trening.

FLOTTE FORHOLD: Været gjør at goparken kan åpne tidligere. FOTO: Hanna Thevik

– Sesongen starter vanligvis i begynnelsen av mai, men nå har vi hatt så fint vær i det siste at vi har valgt å holde åpent på bestemte dager. Vi må ha faste treningstider, og disse må være annonsert. Det er et krav fra Norges Bilsportforbund. Utover disse dagene annonserer vi når vi har åpent på Facebook.

Mens vi snakker med Skoge, hører vi lyden av gokarter som starter opp. To gutter på 16 år har tatt turen for å trene, det er bil og motor som står hjertet deres nærmest. Arne Skoge Nerem har kjørt gokart i fire år, og har også vært med i flere konkurranser. Når han blir eldre er det drifting han har lyst til å begynne med.

KAMERATER: Gabriel og Arne har drevet med gokart i mange år. FOTO: Hanna Thevik

– Jeg har deltatt i flere konkurranser, men når jeg blir eldre så har jeg lyst til å begynne med drifting. Før det vil jeg også ta MC-lappen. Det er veldig gøy med bil og motor, sier han før han spinner ut på banen med kompisen hakk i hæl.

TILFREDS: Arne er veldig glad for at de har åpnet sesongen tidligere. FOTO: Hanna Thevik

Skoge forteller at vanlig rundetid ligger på rundt 34 sekunder.

– Kjører du en treningskart går den i 120 km/t. Du kjører fint 100 km/t på den banen her. Vanlig rundetid ligger rett i overkant av et halvt minutt. Det blir spennende å se hva deres rundetid blir, flirer hun.

Nærnett var så heldige å få lov til å teste banen. Godt ikledd med kjøredress, hansker og hjelm, var Nærnetts reporter klar for å kjøre. Rundetiden ble på ett minutt og åtte sekunder. Vi kommer tilbake senere i sesongen for å øve mer.