Funnet i god behold 

Gutt savnet

RØDE KORS: Både politi og Røde Kors stiller mannsterke. Foto: Camilla Island 

Tidlig søndag kom meldingen om at en gutt var meldt savnet på Moltustranda i Herøy. Leteaksjonen pågikk utover søndagen, og rundt halv fem kom meldingen om at gutten er funnet i god behold. 

SISTE NYTT: Gutten er funnet i live, melder Sunnmøre politidistrikt via Twitter klokken 16.37. Han er fysisk uskadet.

Politiet på Sunnmøre meldte på Twitter at de hadde startet en leteaksjon etter at en gutt ble meldt savnet på Moltustranda i Herøy.  

Røde Kors, frivillige og Norske redningshunder bisto i søket. Redningsskøyta har bistått med søk langs strandlinjen, men har ved tretiden søndag avsluttet søket etter at strandlinjen er ferdigsøkt. 

Sist sett kl. to i natt

Politiets innsatsleder på stedet, Tor Inge Remme, forteller til Nærnett at det er snakk om en gutt på 17 år. Han ble sist observert i bygda kl 02, natt til søndag. Han har ikke tidligere vært meldt savnet til politiet. 

INNSATSLEDER PÅ STEDET: Tor Inge Remme. 

-  Vi fortsetter å lete. Det er fortsatt ikke gjort noen funn som leder hverken den ene eller andre retningen. Vi fortsetter søk med hundene, Røde Kors og frivillige, fortalte han til Nærnett i halv tretiden søndag. 

Det aktuelle området rundt Moltustranda deles inn i roder og teiger som redningshunder søker i, i tillegg til mannskaper fra Røde Kors og frivillige. Leteområdene er både på land og til vann. 

Remme forteller ved halv tre-tiden at redningsskøyta nå har trukket seg tilbake, og at to lettbåter fra Røde Kors fortsatt søker.

MANNSTERKE: Røde Kors ved Moltu Barneskole. Foto: Camilla Island 

Røde Kors søker 

Det er opprettet base for leteaksjonen på Moltu skule. Her har frivillige som ønsker å delta i søket, politiet og Røde Kors samlingssted. 

REDNINGSHUNDER: 9 hundepatruljer deltar i søket. Foto: Camilla Island

Leder for søket i Røde Kors, Endre Henriksen, forteller til Nærnett at store deler av lokalbefolkningen har engasjert seg i søket. Røde Kors er selv ute med 25 mann fra Volda, Ørsta, Vanylven og sørøyene. Søket startet kl ni i dag tidlig, og har gradvis blitt trappet opp. Røde Kors har to båter på sjøen. 

- Vi prøver å søke i alle områder, vi søker etter å finne så fort som mulig og ut i fra de siste posisjonene politet vet gutten har oppholdt seg i. 

Stort antall frivillige 

Henriksen er takknemlig for at så mange frivillige har møtt opp for å hjelpe til. 

- Hele nabolaget og hele nabobygda har stilt opp mannsterke, det er veldig positivt. Det byr samtidig på utfordringer fordi vi må organisere søket innenfor organiserte forhold.