Her kan du kjøre alpint i påsken

Her kan du kjøre alpint i påsken

ÅPENT: Hornindal skisenter håper på å holde åpent i påsken. FOTO: Toralv Erdal

Påskeferien er rett rundt hjørnet, og mange forbinder påsken med pudderføre og slalåm. Dessverre er flere av alpintannleggene på Sunnmøre stengt. Men heldigvis er det fremdeles noen anlegg som håper på å kunne ha åpent hele påsken.
 

Hornindal skisenter har heisen sin åpen, og regner med at den vil være åpen hele påsken.

– Vi har en løype som er litt problematisk og som vi håper vi kan klare å åpne. Men den andre løypa vår har mye snø og den vil være åpen hele ferien, sier driftsleder Amund Sverre Tomasgard.

FLOMLYS: Hornindal skisenter har problemer med den ene løypen sin. FOTO: Toralv Erdal

Ørsta skisenter har også problemer med deler av trekkene sine. Men stolheisen og løypene øverst på fjellet er åpne.

– Vi vil ha åpent hele påskeferien så sant det er fint vær. Det ser det heldigvis ut som det blir fremover, forteller daglig leder Frank Harald Velle.

STOLHEIS:  Ørsta Skisenter sin stolheis er åpen hele påsken.

I motsetning til Ørsta- og Hornindal skisenter, så har Sunnmørsalpane skiarena ingen problemer med snøen. Skianlegget ligger i Sykkylven, og daglig leder Tore Utgård håper på besøk fra hele Sunnmøre i påske.

– Vi har absolutt ingen problemer med skiføret, alle heisene og løypene er åpne forteller Utgård entusiastisk.

Heller ikke Strandafjellet skisenter har noen store problemer frem mot påsken. Alle heisene er åpne, og de fleste løypene. Ståle Fjørstad ser positivt på tiden fremover.

– Med det været som er meldt så vil vi nok ikke ha noen store problemer med å ha heisene åpne ut April. Spesielt skjærtorsdag og langfredag ser ut til å bli fine dager å stå på hos oss, sier Fjørstad.     

Espen Roness

Espen Roness

Les flere artikler fra Espen Roness.

Journalist for Nernett.no