Slik skal nordmenn feire påske i 2017

Norsk påske

BLIR I NORGE: Størstedelen av nordmenn velger å tilbringe påsken i Norge. FOTO: Bastian Lunde Hvitmyhr

Ferie i Norge er fortsatt populært. De som drar til utlandet reiser til sørlige storbyer viser tall fra flyselskapene og en undersøkelse fra NHO Reiseliv.
 

Selv med sen påske ser det ikke ut til at nordmenn velger å endre påsketradisjonene sine. Flyselskapet Norwegian melder om pågang på sine innenriksruter. SAS sier kundene søker mot sol og varme i sør.

Flyselskapene sier at storbyer er populært for de som velger å reise til utlandet.

NHO Reiseliv har spurt det norske folket hvor de ønsker å tilbringe påskeferien sin. De siste årene har andelen som velger å tilbringe påskeuken i Norge vært stabil. Det samme gjelder for påsken 2017.

Les mer: Slik blir påskeværet - her kan du stå på ski

Slik reiser de som skal på ferie:
Hvor planlegger du å dra på ferie i påsken?

Hvor planlegger du å dra på ferie - eller fritidsreise i  påsken?
BLIR I NORGE: Største delenen av befolkningen i Norge velger å feriere i Norge. 75 prosent velger å være i Norge i 2017.  SKJERMDUMP: NHO Reiseliv

Slik reiser nordmenn

Tallene fra NHO-Påskeundersøkelsen 2017 viser at Norge fortsetter å være den foretrukken påskedestinasjon til nordmenn. Av de som skal på påskeferie, sier 75 prosent at de skal tilbringe påsken i Norge.

Undersøkelsen viser at halvparten av alle nordmenn har planer om å dra på påskeferie i 2017, like mange som i fjor.

I forbindelse med undersøkelsen uttalte Kristin Krohn Devold, NHO Reiseliv-direktør, dette:

– At en av to nordmenn velger å tilbringe påske hjemme, dette understreker behovet for å ha et godt påsketilbud i byer og lokalsamfunn, med opplevelser, restaurantbesøk og lokalturer.

Flyselskapet Norwegian melder at innenriksrutene de operere har stor pågang, med samme trender som i juleferien.

Les mer: Dette koster påskegodteriet i de ulike butikkene

Sørover mot sola

Knut Morten Johansen, Head of Media Relations Norway
SOL I SØR: Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS sier kundene ønsker å dra til sørlige Europa. FOTO: SAS Norge

Informasjonssjef, Knut Morten Johansen, i SAS sier til Nærnett at sol og varme lokker flere nordmenn til utlandet i påsken.

– Det vi ser denne påsken er at mange ønsker å reise til sørover i Europa. Spania peker seg ut som meget populær med mange reisende til Alicante første lørdag i påsken, sier Johansen.

Europeiske storbyer populært

Flyselskapet Norwegian melder at også andre ruter til europeiske storbyer er populære. De som velger å reise til utenlandske storbyer med flyselskapet reiser i stor grad til storbyene London, København, Berlin og Stockholm.

For selskapet er reisedagene med størst utfart 7.-9. april og 12.-13 april. Billettsalget viser at mange nordmenn velger å returnere hjem fra påskeferien 16. eller 17. april.

Lengre vekk enn normalt

Norwegian har meldt at langdistanserutene særlig til Florida går med fulle fly. Også SAS opplever at kundene ønsker å fly lang vekk.

– Vi ser at mange ønsker å reise lengre vekk enn det som kanskje har vært tradisjonelt og vanlig tidligere. Særlig mot USA, til destinasjonene New York og Miami, sier Johansen til Nærnett.

Påskeværet

BEST I SØR: Slik melder Meteorologisk institutt været for første helgen i påsken. FOTO: Meteorologisk institutt, Twitter.

Sjekk hvordan været blir der du skal i påsken: https://www.yr.no/

Påske hjemme og på hytta

Spørreundersøkelsen «Ferieplaner i påsken 2016» viser at 4 av 5 velger å feriere i Norge, samme andel som året før. De som velger å reise innad i Norge reiser i stor grad på hytte-, ski og friluftsliv aktiviteter.  

Over halvparten av de som ferierer i Norge velger å bo på en hytte, viser undersøkelsen i 2017.

Tradisjonell påske på hytte med venner og familie på fjellet står også i sentrum for de fleste som velger å reise på ferie i 2017.

Oslo og Akershus er det området hvor det er størst andelen som drar til utlandet i påsken. Jo lenger nord i Norge man kommer, jo større er andelen som skal bruke påskeferien i Norge viser NHO sin undersøkelse for årets påske.

1 av 4 nordmenn har planer om å bruke hele påskeuken på å reise bort.

Hjem og hjemmefra

Norwegian melder at rutene mellom Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger peker seg ut som spesielt populære innenladsruter for påskeferien.

SAS melder at det er på utenlandsrutene de merker mest rykk.

– På innenlandsruter merker vi at det er ferre forretningsreisende. Det som har tatt seg særlig opp i år er ruter til Paris og London. Det er tydelig at nordmenn ønsker å få en forsmak av våren, sier informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen.

 

Hvor skal du tilbringe påsken?
Ferie i Norge
Hjemme
I utlandet
Poll Maker