Nå skal de spille i divsjonen under storebror 

Hødd 2 klar for tredjedivisjon

OPPRYKK: Disse guttene er klare for tredjedivisjon fra og med neste sesong. Foto: Andreas Bjerknes

Fredag kunne Hødd 2 endelig slippe jubelen løs. Nå er ungguttene klare for tredjedivisjon. 

– Det føles fantastisk. Det har vært et mål fra starten av sesongen, og nå har vi lykkes med det. Det er alltid deilig når det er teoretisk i boks. All ære til guttene som har stått på i hele år, sier hovedtrener Sander Håskjold Nyland til Nærnett. 

Selv om det fortsatt gjenstår tre kamper av sesongen, ble altså opprykket sikret fredag, da Volda avga poeng mot Sykkylven. Nå ser Nyland frem til en ny hverdag i tredjedivisjon. 

Stor utfordring 

– Det blir først og fremst artig og lærerikt. Det blir selvfølgelig også utfordrende, for gapet fra fjerde til tredjedivisjon er jo større enn det noen gang har vært. Vi går fra 24 avdelinger til seks, så det er kanskje den største nivåforskjellen i norsk fotball, sier han. 

Treneren legger til at de er veldig forberedt på å gripe utfordringen, og han tror det vil være positivt for de unge guttene at de "bare" konkurrerer på ett nivå under A-laget. 

Vil etablere seg i tredjedivisjon

Nyland sier at de ikke har begynt å planlegge neste sesong, men at målsettingen vil være å holde seg i tredjedivisjon. 

– Vi ønsker å tilpasse oss nivået, og etablere oss. Hovedmålsettingen for et rekruttlag er jo alltid å utvikle spillere til ett A-lag, og med en så tøff kamphverdag som vi får neste sesong, så vil det være gode muligheter for det, sier han. 

På spørsmål om hvordan laget skal feire opprykk, ler Nyland og påpeker at sesongen ikke er over og at feiringen dermed må vente et par uker. 

– Neste uke har vi kamp mandag og fredag, så vi har fokus på å gjennomføre sesongen på en god og skikkelig måte. Det er jo en gjeng med unggutter, så vi får vel ta en sosial happening med pizza når vi er helt ferdig, avslutter den unge treneren.