Hødd snudde kampen mot serietoeren  

Hødd-Notodden

SNUOPERASJON: Hødd sikret ett viktig poeng etter en farstfylt kamp på Høddvoll, søndag formiddag. Foto: Kaja Marie Andreassen 

Det ble en svært underholdende kamp da Hødd tok imot Notodden på Høddvoll Stadion. – Vi var det beste laget, mente Sindre Eid etter kampen. 

HØDDVOLL STADION (Nærnett) 

Hødd 2 - Notodden 2 (0-1)

2. div avd. 2 

Hødd snudde 0-2 til 2-2 og fikk med seg ett poeng da serietoer Notodden sto på motsatt banehalvdel på Høddvoll Stadion, søndag formiddag. Hødd-trener Sindre Eid syntes laget hans presterte godt, og var en skuffet mann etter kampen. 

– Vi styrer mest, vi skaper mest og vi fortjente å vinne kampen. Men når man kommer under 0-2, må man kanskje si seg fornøyd med ett poeng, sier Eid til Nærnett. 

Marerittstart  

Kampen startet på verst tenkelig måte for Hødd da Notodden gikk opp i ledelsen allerede etter 11 minutter. Til tross for at hjemmelaget var klart best etter de første 45 minuttene, sto det altså 0-1 til Notodden da dommeren blåste av første omgang.

Det var hjemmelaget som fikk kampens to første sjanser. Robin Hjelmeseth fikk avfyrt et skudd, men Nils Jonatan Johansson i Notodden-målet hadde få problemer med å fange ballen. Få minutter senere kom Robin Shroot gjennom i bakrom, men bortelaget lyktes nok en gang med å klarere ballen unna. 

Kampens første mål kom altså etter 11 minutter. Etter to svære sjanser for Hødd, kunne Notodden kontre. Notodden stormet frem, og ballen endte til slutt hos Erlend Hustad som satte ballen trygt i mål for gjestene etter et flott angrep. 

Hjemmelaget styrte 

Hjemmelaget var klart best i første omgang, men målet lot altså vente på seg. Etter drøyt førti minutter spill kom det et massivt press fra hjemmelaget, men selv ikke etter to hjørnespark og flere store sjanser havnet ballen i mål for de blå. 

NÆRE: Hjemmelaget var nære på etter flere hjørnespark på rad. Foto: Kaja Andreassen 

Rett før pause kom bortelaget på nok en hurtig kontring. André Bakke fyrte av et lekkert skudd, og ballen suste via tverrliggeren og ned i nettmaskene. Flagget kommer opp, og målet annulleres noe tvilsomt for offside.

Pangåpning på andre omgang 

Andre omgang startet svært likt som førsteomgang, og Hødd-keeperen måtte plukke ballen ut av nettmaskene allerede etter et minutt, da tidligere Hødd-spiller Amani Mbedule satte ballen i mål. 

Etter en marerittstart på den andre omgangen, kom endelig målet for Hødd like etter. Laget fra Ulsteinvik fikk frispark. Bendik Rise stilte seg opp og skuddet gikk gjennom hele feltet og i mål. En fortjent utligning etter et massivt press fra hjemmelaget. 

– Det var helt avgjørende. Når vi får den scoringen med en gang, så er vi med igjen, sa Hødd-treneren etter kampen.  

Etter en pangåpning på andre omgang, roet det seg litt ned på Høddvoll, og de to lagene byttet på å styre kampen. Etter 61 minutter spill slo Rise ballen gjennom til Sereba som sendte avgårde et lekkert innlegg. I feltet var Robin Shroot best, og styrte ballen sikkert i mål. 

MASSIVT PRESS: Hjemmelaget hadde flere sjanser og greide til slutt å snu kampen fra 0-2 til 2-2. Foto: Kaja Andreassen 

Til tross for ett poeng, var det en litt oppgitt trener som møtte pressen etter kampen. Han innrømmer at det ofte har vært slik i årets sesong at Hødd har vært best, men at de ikke klarer å avgjøre kampene. 

– Vi har et nytt og ungt lag, så med litt modenhet og erfaring så skal vi ta det, sier han. 

Eid sier det hadde vært veldig synd om de skulle ha gått tapende ut av kampen mot serietoer Notodden. 

– Notodden har vunnet ti av sine siste elleve kamper, så vi møter et godt lag som er vant til å vinne. Dette poenget var ekstremt viktig for oss, sier Eid. 

Med ett poeng mot Notodden beholder Hødd sin posisjon midt på tabellen. Laget har ingen reell mulighet til å rykke opp, og må dermed konsentrere seg om å avslutte høstsesongen på best mulig måte før de kan rette fokuset mot neste år. 

– Vi får prøve å ta så mange poeng som mulig. Vi har fem kamper igjen, så vi må bare vinne så mange kamper som mulig og gi oss selv en god inngang til neste sesong, avslutter Eid.