Tre viktige poeng til Hødd

FULL FYR: Hødd kriget til seg alle poengene i søndagens toppkamp. Foto: Sturla Kvello Rognhaug

Det var søndag kveld duket for toppkamp i andredivisjon på Høddvoll, da Hødd tok imot serieleder Skeid. Hjemmelaget kunne med seier ta tre viktige poeng i kampen om opprykk til OBOS-ligaen.

Hødd IL - Skeid (2-1)

Og det var blåtrøyene fra Ulsteinvik som kom best i gang i høstkulda. Allerede etter åtte minutter scoret Marius Hagen, på et langt innkast. Etter litt klabb og babb i bortelagets sekstenmeter endte ballen opp i beina på nevnte Hagen, som smalt ballen inn bak Skeids keeper Idar Lysgård.

Målet smakte nok ekstra godt for Marius Hagen, da dette var hans første kamp etter et lengre skadeavbrekk. For det var en kampklar eidar som gjennom hele kampen jobbet hardt og var toneangivende i Hødds spill. Han vant dueller, og holdt på ballen.

– Når man er borte, savner man det veldig. Jeg har vært kjempemotivert for å komme tilbake og gjøre en god jobb for laget og supporterne, sier Hagen til Nærnett etter kampen.

Marius Hagen kom tilbake etter skade med innsats og mål.
Foto: Sturla Kvello Rognhaug

Nære 2-0

Utover i førsteomgang tok Skeid mer og mer over spillet, uten å komme til de store sjansene. Det meste av banespillet foregikk på Hødds venstreside. Bortelaget var ivrige etter å komme seg rundt på kanten for å slå inn i boks, men det ble sjelden farlig. Vinden var også en viktig faktor, da hjemmelaget ble preget av å ha den imot seg før hvilen.

Like før pause kunne det stått 2-0, da et tilbakespill gikk forbi keeper, men uheldigvis for hjemmelaget også like til side for mål. På den påfølgende corneren var hjemmelaget nære ved å score igjen, men ballen trillet utenfor.

Etter pause kom Hødd mer med i kampen, og spillet foregikk på hjemmelagets høyreside. Likevel fikk bortelaget frispark like utenfor sekstenmeteren. Mesut Can skjøt via muren, og i mål, til venstre for en utspilt Ole-Monrad Alme.

Etter utlikningen presset Hødd på for mål. Daniel Eid på Hødds høyreside ble viktig i avslutningen, og slo mange innlegg. Hjemmelaget fikk mange cornere mot slutten, uten å sette ballen i mål.

Avgjørelsen

Angrepsspillerne Magnus Myklebust og Markus Naglestad ble satt inn i jakten på alle tre poengene, og i siste sekund kom avgjørelsen. Kristiansanderen Naglestad, med 99 på ryggen, plukket opp ballen inne i gjestenes sekstenmeter, og sparket ballen med hælen i mål.

– Det var veldig deilig. Vanskelig å beskrive, det må nesten oppleves, sier målscorer Naglestad til Nærnett etter kampen. 

Markus Naglestad var en fornøyd mann etter seieren. 
Foto: Sturla Kvello Rognhaug

Seieren betyr at Hødd klatrer opp på andreplass på tabellen, bak nettopp Skeid. Drømmen om opprykk lever.  

– Smaker utrolig godt

Hødds trener, Sindre Eid, lukter  på opprykk til førstedivisjon.
Foto: Sturla Kvello Rognhaug

– Disse seirene smaker utrolig godt. Dette var ekstremt artig og viktig. Nå har vi spilt på oss selvtillit, og gleder oss over at vi er med og kjemper om opprykk, smiler Hødds trener Sindre Eid. 

Skeids trener, Tom Nordlie, var ikke like fornøyd etter kampen. 
– Jeg tar det på min kappe at jeg ikke satte inn en spiller til på slutten. Vi skulle hatt en ekstra hodespiller, og fått brukt litt tid. Det var uvanlig svakt taktisk av meg, innrømmer den tidligere topptreneren, før han avslutter:

Tom Nordlie var irritert på seg selv etter at poenget glapp i siste sekund. Foto: Sturla Kvello Rognhaug

– Forskjellen for oss er at nå er vi bare fem poeng foran, og da er det fullt kjør igjen. Vi hadde en matchball til å kunne rykke opp, men nå må vi trolig vinne to kamper til. Et hælspark er forskjellen. Vi må bare svelge dette, og se fremover.