Hødd tapte i sluttminuttene

Hødd - Brattvåg

Det ble en fysisk batalje på Høddvoll, søndag kveld. Harde dueller og dødballer preget hele kampen. Foto: Ole Christian Nymoen

En sen scoring av Brattvågs Torbjørn Grytten førte til at Hødd tapte lokaloppgjøret på Høddvoll søndag kveld. Dermed har blåtrøyene fra Ulsteinvik ikke vunnet på fire kamper.

Hødd IL - Brattvåg (0-1)

Det var duket for et vått og forblåst lokaloppgjør da Hødd tok i mot Brattvåg på Høddvoll søndag kveld. Hødd måtte vinne for å holde tritt med Skeid i toppen av Post Nord-ligaen. Slik gikk det ikke. En scoring i det 90. minutt fra Brattvåg førte til nok et poengtap for blåtrøyene.

Hødd står nå med fire kamper uten seier. Etter kampen var lagets trener, Sindre Eid, klar på at laget må heve seg mot neste kamp. 

̶  Det er en stund siden vi har spilt opp mot vårt beste. Innstillingene til kampene har jeg ingenting å si på, men vi må heve oss flere nivåer til neste kamp, forteller Eid. 

Kaptein Steffen Moltu er enig med treneren når det gjelder kvaliteten på spillet til laget, men legger til at marginer spiller en rolle i kampene. 

̶  Det er ikke det at vi taper med store sifre. Vi har marginer imot oss når vi spiller kamper for tiden. Sånn er det i løpet av en sesong. Vi skal snu det, sier Moltu.

Taper til Skeid

Før helgens fotballrunde lå Hødd to poeng bak Skeid, som leder ligaen. Oslolaget vant sin kamp på lørdag, dermed var avstanden økt til fem poeng før søndagens oppgjør. Hødd måtte vinne mot Brattvåg for å holde følge med Skeid, det klarte de ikke. 

Sindre Eid vil ikke avskrive et direkte opprykk til Obos-ligaen enda, men innrømmer at laget må begynne å vinne igjen. 

̶  Det er seks kamper igjen og vi har Skeid hjemme, så det er fullt mulig. Vi må vinne kamper igjen, det begynner å bli litt for lenge siden nå, sier Eid.  

Sjansefattig førsteomgang

Hødd kom best ut av startblokkene. Allerede tre minutter inn i kampen fikk laget sitt første hjørnespark. De blåkledde fra Ulsteinvik presset høyt og Brattvåg slet med å holde ballen i laget. 

Til tross det høye presset fikk ikke Hødd noen uttelling i form av mål eller store sjanser. Det var derimot Brattvåg som fikk omgangens store mulighet. Brattvågs keeper, Neydson Da Silva, slår ballen langt fra egen 16 meter. Den går over Høddforsvaret og inn mot Hødds keeper Ole-Monrad Alme. Keeperen feilberegnet spretten på den våte gressmata og ballen sprattover hodet hans. I siste sekund klarte Alme å slå ballen over tverrliggeren og ut til hjørnespark. 

Hødds angrepspill slet med å skape sjanser. De få farlighetene laget skapte kom på dødballsituasjoner, uten at de klarte å sette Brattvågs keeper skikkelig på prøve. 

Stillingskrig og sene taklinger

Andreomgangen åpnet som førsteomgangen avsluttet. Ingen av lagene klarte å ta grep om kampen. 

I det 65. minutt fikk Hødd omgangens første mulighet. Spissen Markus Kvame Naglestad dro vekk en Brattvågforsvarer før han skjøt ballen fra rundt 16 meter. Brattvågs keeper var raskt nede og fikk reddet forsøket. 

De siste 15 minuttene av kampen var preget av amper stemning mellom lagene. Derbyhatet begynte for alvor å komme til synet. Sene taklinger og munnbruk skjedde oftere og oftere etterhvert som kampklokka nærmet seg 90 minutter. 

I det 90. minutt scoret Brattvågs angrepsspiller Torbjørn Grytten. En kombinasjon av flaks og dyktighet førte til at han kom alene med Alme i Høddmålet. Keeperen reddet den første avslutningen, men returen endte i beina på Grytten, som fikk en enkel jobb å sette ballen i det åpne målet. 

Dermed er det nå fem poeng opp til Skeid som leder Post Nord-ligen avdeling 2.