Eid tar med seg laget til Luton for treningsleir

Hødd - Florø

Sindre Eid har måttet se laget sitt variere voldsomt i sesonoppkjøringen. Nå er han og Hødd klare for treningsleir i Luton               FOTO: Morten Asbjørnsen

I den siste tiden har representanter fra  Hødd og Luton Town (England) besøkt hverandre. Et uformelt samarbeid som - i følge sportssjef Andre Nevstad - begge klubber kan dra mye nytte av.

Sent februar, tidlig mars reiste representanter fra Hødd over til England, og motsatt. Torsdag 30.mars setter Hødd seg på flyet, og vender snuten mot Luton. Der skal de ha en kort treningsleir som strekker seg til mandagen over helgen, og de skal da bruke Luton Town sitt treningsanlegg. Luton Town kjemper i dag i toppen av Football League Two (nivå 4 i England). Likevel er det en klubb som kun består av profesjonelle heltidsspillere, og som har en økonomi på linje med noen av klubbene i eliteserien. 

Andre Nevstad var en av de som reiste over dammen til balløya for å komme i dialog med den engelske klubben. Han kan fortelle om en felles interesse for å danne et uformelt samarbeid. Et samarbeid som gjør det mulig å reise på slike treningsleirer, og skaffe referanser. Nevstad håper også å få til en slags utvekslingsavtale med spillere. 

- Vi skulle faktisk få besøk av to spillere for en kort stund siden, men så ble han ene skadet like før. Dermed ble det hele kansellert, noe som var litt surt, forteller Nevstad. 

Det norske overgangssystemet stenger 31.mars. Dette er fredagen Hødd er i Luton, og Nevstad utelukker ikke at det dukker opp noen nye innslag til Hødd-laget før det. 

- Vi ønsker å styrke stallen innen vinduet stenger, og noen spillere fra Luton Town hadde selvsagt vært interessante. Vi ser på spillere både i forsvar, midtbane og angrep, poengterer Nevstad.

Han påpeker også at det ikke er lenge igjen før vinduet stenger, og at muligheten for at det heller åpner seg muligheter i sommervinduet er betydelig større. 

Sende spillere i retur

Om et samarbeid - eller kjennskap - skulle bli tettere med tiden, utelukker ikke sportssjefen at Hødd vil sende spillere i retur. Kanskje ikke for å spille fast, men en mulighet for de yngre spillerne å få trene med en klubb og et akademi som virkelig satser stort.

- Fotballen i England er mye mer fysisk enn den vi spiller her i Norge. Fotball har en virkelig høy posisjon blant engelskmenn, og noe det satses på til de grader. Det hadde vært veldig interessant å sende noen spillere over dit for å trene og spille kamper med Luton Town, sier han. 

– Gleder meg veldig

En som virkelig ser frem til turen er Hødd-trener, Sindre Eid. Han gleder seg til å trene på anlegget til Luton Town, men kan også fortelle om en annen, viktig tanke med turen.

– Selvsagt ligger det et sterkt fokus på det sportslige, men vi gjør det selvsagt også med tanke på å bygge kultur. Vi ser på denne turen like mye som en slags "teambuilding-tur" som en treningsleir. Det er viktig å ha det gøy også, påpeker Eid. 

Han kan også fortelle at de prøver å få avtalt en kamp under oppholdet. 

- Vi skal egentlig bare trene, men det hadde vært gøy å få til en kamp samtidig. Vi jobber med en mulig motstander til søndagen der borte, forteller Hødd-treneren. 

Møter Førde før avreise

Før avreise til England, venter nok en treningskamp for Hødd. Førstkommende lørdag kommer Førde til nye Høddvoll klokken 14. Nærnett vil da være tilstede med LIVE-dekning av kampen, samt reaksjoner like etter kampslutt.